Petitchef

Ciorba de fasole

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g fasole boabe,



o bucata telina,


1 ardei gras rosu,

1 ardei gras verde,

2-3 linguri bulion,

sare,

piper macinat ,

piper boabe,

cimbru, boia dulce, carne de porc afumata – daca nu e post

Preparare

  • Se pune fasolea in multa apa sa se umfle si sa se inmoaie.
  • Se pun la fiert fasolea si cateva boabe de piper, in apa rece. Se lasa sa fiarba o ora si se schimba apa . Se adauga acum ceapa ,telina, rosiile, morcovul ,pastarnacul si ardeii grasi -toate tocate marunt.
  • Tot acum se adauga si carnea de porc , fiarta mai intai pe jumatate separat si taiata in bucati mici.
  • Daca zeama se mai fierbe inca o ora ” toata chestia devine un miracol” Se adauga bulion, sare, piper si cimbru dupa gust .
  • Se mai fierbe 10-12 minute si gata ” ninge cu patrunjel ,imbracand in straie de primavara zana buna a noptilor de iarna, care numai cu paine de tara si ceapa stropita cu otet de mere , isi arata superbele puteri.”

Întrebări:




Comentarii:

12/12/2016

O fac la fel doar că mai pun și jumătate de gutuie îi dă o aromă deosebită

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 03/06/2018

Pe mine nu m-a dat pe spate deloc reteta asta. E ciorba de fasole nu ciorba de legume, deci prea multe legume, si sa nu spuna careva ca e mai gustoasa asa, pentru ca trebuie sa predomine gustul de fasole si nu cel de telina si de pastarnac. Eu stiu cum se facea ciorba de fasole la tara pe vremuri cand nu exista in gradina telina si pastarnac ci doar ceapa care era de baza la orice mancare, morcov, eventual ardei gras si rosii iar rosiile obligatoriu se prajeau inainte de a fi puse in oala, si iesea o ciorba de nu te mai saturai mancand. Acum ne fandosim cu teline si pastarnaci la toate ciorbele de au ajuns sa aiba toate acelasi gust indiferent daca e de fasole sau de vacuta. La reteta asta eu n-as pune cimbru si boabe de piper pentru ca e ciorba, daca ar fi fost o fasole scazuta sau o iahnie da, erau foarte bune cimbrul si piperul. Invatati sa faceti niste delimitari intre ciorbe si mancarurile scazute pentru ca daca pui aceleasi ingrediente si la unele si la altele nu mai stii ce mananci.

(3) (0) Abuz
11/12/2016

Fasolea o pui la inmuiat cu o seara inainte dupa care urmezi pasii din reteta dar inainte de a minca musai o palinca iar dupa un vin de butuc

(1) (0) Abuz
firuta, 25/10/2010

Deja imi este foame..

(0) (0) Abuz
Cocolino
Cocolino, 21/10/2010

Interesant.......!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
dorinm4, 18/10/2010

Daca bei si o "palincuta mica inainte" e SUPER !!

(0) (0) Abuz
nemesromanta
nemesromanta, 18/10/2010

Asa fasole servita cum este reteta asta nu am mancat niciodata !dar cred ca este ceva de vis! cat este de buna .Am sa incerc si eu sigur, sa o fac ,dar diferenta este ca eu fierb fasolea in mai multe ape .

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de fasole
Ciorba de fasole
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciorba de fasole in paine
Ciorba de fasole in paine
4 porții
1h15m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-Petitchef
Salata de fasole boabe-Petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.