Petitchef

Mamaliga cremoasa cu spanac

Felul principal
2 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
1 litru apa

175 g faina de malai

15 g sare

½ lingurita sare de mare cu ierburi aromate

175 g smantana

2 catei de usturoi, tocati marunt

150 g frunze proaspete de spanac

Preparare

  • Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pune apa cu 15 gr sare si 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba, se adauga faina de malai, in ploaie, amestecand continuu cu telul.
  • Se lasa mamaliga sa dea intr-un clocot, apoi se reduce flacara la minim si se lasa sa fiarba usor timp de 15 minute, amestecand din cand in cand.Intre timp se amesteca smantana cu usturoiul tocat.
  • Dupa cele 15 minute adauga smantana cu usturoi si amesteca bine. Ia mamaliga de pe foc, adauga frunzele de spanac si amesteca usor.Acopera cratita si lasa mamaliga sa stea 5-6 minute pentru ca spanacul sa se inmoaie usor.

Poze

Mamaliga cremoasa cu spanac, poza 1
Mamaliga cremoasa cu spanac, poza 2
Mamaliga cremoasa cu spanac, poza 3
Mamaliga cremoasa cu spanac, poza 4
Mamaliga cremoasa cu spanac, poza 5
Mamaliga cremoasa cu spanac, poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Mamaliga cremoasa
Mamaliga cremoasa
2 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Mamaliga la cuptor cu de toate
Mamaliga la cuptor cu de toate
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Mamaliga stil hindi
Mamaliga stil hindi
5 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Quiche cu branza de capra si spanac
Quiche cu branza de capra si spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Spanac cu oua si smantana
Spanac cu oua si smantana
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.