Petitchef

Mancare de rosii

Felul principal
6 porții
10 min
50 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
5 linguri de ulei de masline

2 cutii de rosii decojite, dar sa fi bune-bune, ca de ele depinde toata mancarea, de 400g sau una de 800g

2 cepe medii

O legatura de patrunjel

3-4catei de usturoi

1 foaie de dafin

¼ lingurita de rozmarin uscat

Piper proaspat macinat

Sare, cu masura ca sunt asa de dulci si bune rosiile, asa ca nu le strica gustul

Acum, eu fac mancare de rosii, dar nu te zgarci tocmai la ceva carnita, asa ca, daca ai la indemana pune, daca nu, poti face o mancare de post foarte gustoasa

Preparare

  • Am descoperit de curand niste conserve de rosii decojite, made in Italy, Margherita, care sunt cu adevarat doar rosii si suc de rosii, nu rosii, E-uri, coloranti, sare........A fost pentru prima data cand am facut mancare cu rosii din conserva si nu am pus zahar ca sa ii iau din “asprime”.
    O doamna mi-a povestit ca ar face o mancare de rosii si am exclamat cu uimire: mancare de rosii???
    Nu am auzit asa ceva! Pentru ca vorbeam venind spre casa ne-am despartit inainte de a fura reteta, asa ca va voi prezenta mancarea de rosii in 3 stiluri diferite, dintre care unul macar este reteta originala pe care am aflat-o dupa ce mancasem deja!


    Cureti ceapa si o tai mic. Intr-o cratita, eu am una de tuci, pui ceapa taiata si uleiul de masline. Adaugi cateii de usturoi taiati feliute, pui capac si lasi sa se caleasca/abureasca pana se inmoaie ceapa.

    Adaugi cele 2 conserve de rosii decojite intregi, fara a le taia, pentru ca se rup ele in timp ce fierb si e frumos sa simti cateva bucati mai mari prin mancare.

    Adaugi carnita ( eu am avut ceva carne de pe o aripa de curcan, dar nu multa, fiarta inainte si cu o cana din apa in care a fiert carnea).
    Lasi sa fiarba totul min 40 de min, ca sa se concentreze gusturile. Este atat de parfumata si dulce, si nu, nu e ca o tocanita in care preponderenta este ceapa, ardeiul gras sau cartofii, ci rosia.
    Cand este gata, adica atunci cand sosul este dens opreste focul, adauga patrunjelul tocat si da la masa cu dumicati de paine neagra, ca tare bine merge!
    II Varianta

    Procedezi la fel ca mai sus, dar dupa ce ai pus patrunjelul adaugi 400g de paste fainoase scurte sau, ma gandesc eu acum tare ar mai merge niste galuste de gris, mai lasi sa fiarba cu totul 2-3min, dupa care servesti la masa aburind. Asta este varianta in care mancarea de rosii si-a dat intalnire in oras cu o pasta italiana.


    III Varianta, adica cea originala:

    Se da pe razatoare ceapa si se caleste sub capac cu uleiul de masline. Adaugi rosiile si dai la cuptor pana scade bine. Daca vrei pui carne, daca nu, tii si tu post azi, ca destul ai mancat de dulce! Dupa ce a a scazut, scoti mancarea de rosii din cuptor, pui o legatura de marar tocat si o capatana de usturoi curatat si pisat, frecat cu putin ulei de masline, asa ca la maioneza. Si daca tot ai pus usturoiul, pune si de-o mamaliga c tare bine ar merge impreuna!


    Tips

    Stii ce? Si varianta I si varianta III este absolut dietetica, pentru ca nu ai carbohidrati, asa ca este buna si pentru diabetici si pentru cei care tin dieta!



Comentarii (14):

04/02/2015

Cred ca e o minunatie! Abea astept sa o incerc.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/01/2014

Excelenta descriere! thumbs up!!! :*

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/06/2014

Mancarea de rosii trebuie facuta cu rosii - eventual din gradina - nu cu cele din conserva!!! si cumparata conserva!~Nu, categoric nu.

(0) (0) Abuz
01/03/2014

Super, se poate folosi si pe post de de sos pt. paste,orez,cartofi fierti,carne gratar,etc !

(0) (0) Abuz
09/01/2014

F.f.f buna

(0) (0) Abuz
29/09/2013

Daca pui si ardei gras e si mai buna

(0) (0) Abuz
25/09/2013

Fffff bun un am mai facut dar a iesit excelen!!!! :))

(0) (0) Abuz
13/09/2013

Usturoiul se adauga la urma

(0) (0) Abuz
24/08/2013

Buna buna!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
20/08/2013

Rsyr minunata eu am facut o combinatie rosii proaspete si o conserva de suc de rosii delicoasa

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mancare de orez cu rosii
Mancare de orez cu rosii
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Mancare de dovlecei cu piept de pui si rosii
Mancare de dovlecei cu piept de pui si rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Mancare de ciuperci cu rosii
Mancare de ciuperci cu rosii
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Lassi cu fructe rosii
Lassi cu fructe rosii
1 porții
5 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: