Petitchef

Mancare de varza acra cu carne de porc

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Sa incep cu o mica dar importanta observatie a autoarei, si anume: pentru aceasta mancare carnea trebuie sa fie mai grasa!
    Se pregateste carnea/coastele de porc: se spala, se condimenteaza bine cu sare, vegeta.
  • Ceapa si varza acra se taie marunt:Se caleste ceapa in 3, 4 linguri de ulei timp de cca. 2 minute, apoi se pune carnea (taiata bucati, daca e cazul) si o lingurita de boia dulce.
  • Se amesteca putin sa se coaguleze la suprafata, apoi se stinge cu un paharel de apa calduta si se pune imediat varza taiata ca fideaua, stoarsa de zeama.
  • Se pune putina apa, foaia de dafin, piperul, cimbrul (eu am avut uscat), mararul tocat. Se da la cuptor cu capac sa fiarba cca. 1 1/2-2 ore. Cand e gata, apa trebuie sa fie scazuta (se poate pune si o lingura de bulion).


Poze

Mancare de varza acra cu carne de porc
Mancare de varza acra cu carne de porc - poza 2
Mancare de varza acra cu carne de porc - poza 3
Mancare de varza acra cu carne de porc - poza 4
Mancare de varza acra cu carne de porc - poza 5
Mancare de varza acra cu carne de porc - poza 6
Mancare de varza acra cu carne de porc - poza 7

Întrebări:




Comentarii (16):

Nelut, 09/03/2020

As propune in loc de ulei ,untura de porc si fara vegeta .

am gătit această rețetă (4) (0) Abuz
Florica, 09/03/2020

Eu preajesc carnea intii si pun ceapa , imi place gustul de prajit . Dar se poate si asa ceapa si apoi carnea .

am gătit această rețetă (3) (0) Abuz
08/05/2017

Delicioasă.Se poate pune în lipsă de cimbru puțin chimen.

am gătit această rețetă (3) (2) Abuz
28/08/2016

Este excelenta....Multumesc

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 30/03/2017

O reteta buna. Eu as fi parpalit intai carnea la foc mai iute dupa care as fi pus ceapa si as fi lasat focul mic si nu as mai fi folosit marar atat timp cat am pus cimbru a carui aroma este foarte puternica; mararul e foarte bun cand faci mancare de varza noua cu carne dar atunci nu mai pui cimbru. P.S. Varza ar fi trebuit spalata si lasata macar o ora in apa rece ca sa se mai desareze putin.

(7) (0) Abuz
14/11/2016

Cita apa, nu este clar

(0) (1) Abuz
11/02/2014

Foarte buna,eu am inlocuit carnea de porc cu pastrama de berbecut afumata.......un deliciu !!!!! atentie mare la varza !

(1) (0) Abuz
29/12/2013

Destul de simplu

(1) (0) Abuz
17/11/2013

Foarte grasa!

(0) (2) Abuz
valentinion, 04/09/2013

Trebuie varza putin mai mult lasata la cuptor se caleste mai bine ,devine mai maro la culoare

(2) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează