Petitchef

Mancare de varza acra cu carne de porc

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1/2 kg. carne de porc, costite, etc.

1 ceapa mare

1 varza acra mijlocie (1 kg.)

1 foaie de dafin

1 varf de cutit piper, boia, cimbru, marar

ulei

Preparare

  • Sa incep cu o mica dar importanta observatie a autoarei, si anume: pentru aceasta mancare carnea trebuie sa fie mai grasa!
    Se pregateste carnea/coastele de porc: se spala, se condimenteaza bine cu sare, vegeta.
  • Ceapa si varza acra se taie marunt:Se caleste ceapa in 3, 4 linguri de ulei timp de cca. 2 minute, apoi se pune carnea (taiata bucati, daca e cazul) si o lingurita de boia dulce.
  • Se amesteca putin sa se coaguleze la suprafata, apoi se stinge cu un paharel de apa calduta si se pune imediat varza taiata ca fideaua, stoarsa de zeama.
  • Se pune putina apa, foaia de dafin, piperul, cimbrul (eu am avut uscat), mararul tocat. Se da la cuptor cu capac sa fiarba cca. 1 1/2-2 ore. Cand e gata, apa trebuie sa fie scazuta (se poate pune si o lingura de bulion).

Poze

Mancare de varza acra cu carne de porc, poza 1Mancare de varza acra cu carne de porc, poza 2Mancare de varza acra cu carne de porc, poza 3Mancare de varza acra cu carne de porc, poza 4Mancare de varza acra cu carne de porc, poza 5Mancare de varza acra cu carne de porc, poza 6Mancare de varza acra cu carne de porc, poza 7



Comentarii (14):

08/05/2017

Delicioasă.Se poate pune în lipsă de cimbru puțin chimen.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/08/2016

Este excelenta....Multumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 30/03/2017

O reteta buna. Eu as fi parpalit intai carnea la foc mai iute dupa care as fi pus ceapa si as fi lasat focul mic si nu as mai fi folosit marar atat timp cat am pus cimbru a carui aroma este foarte puternica; mararul e foarte bun cand faci mancare de varza noua cu carne dar atunci nu mai pui cimbru. P.S. Varza ar fi trebuit spalata si lasata macar o ora in apa rece ca sa se mai desareze putin.

(1) (0) Abuz
14/11/2016

Cita apa, nu este clar

(0) (0) Abuz
11/02/2014

Foarte buna,eu am inlocuit carnea de porc cu pastrama de berbecut afumata.......un deliciu !!!!! atentie mare la varza !

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Destul de simplu

(0) (0) Abuz
17/11/2013

Foarte grasa!

(0) (0) Abuz
valentinion, 04/09/2013

Trebuie varza putin mai mult lasata la cuptor se caleste mai bine ,devine mai maro la culoare

(0) (0) Abuz
01/09/2013

Super foarte buna

(0) (0) Abuz
22/02/2013

Este o super mancare cu specific romanesc

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
4 / 5
Rețetă Mancare de varza cu carne de porc
Mancare de varza cu carne de porc
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Mancare de varza cu carne de porc
Mancare de varza cu carne de porc
6 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Mancare de varza cu carne
Mancare de varza cu carne
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: