Petitchef

Costite picante la cuptor cu varza calita

Felul principal
8 porții
20 min
2 ore
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Avem nevoie de:

1-1,5 kg costite de porc proaspete

sare

piper

2 linguri mustar de Dijon iute

5 linguri sos de soia

1 lingurita pasta de ardei iute

5-6 linguri ulei de masline

1 lingurita chimen macinat

1 lingura de miere de albine

pentru varza calita

1 varza verde de 1-1,5 kg

1 ceapa uscata mare

3 rosii proaspete

1 crenguta de cimbru

sare

piper

Preparare

  • Spalam costitele,uscam stergand cu prosop de bucatarie,apoi crestam carnea ,bucata intreaga,pe partea opusa oaselor,condimentam bine cu sare si piper ,lasam sa se patrunda carnea cam 1 ora,acoperita la temperatura camerei.
    Asezam in tava cuptorului costita si punem la copt la 180 grade C,acoperim cu folie de aluminiu...
    lasam 1,5 ora,apoi indepartam folia pentru a se rumeni ...
    Din ulei,miere,sos de soia,mustar,sare chimen,pasta de ardei iute,facem un sos amestecand bine si ungem carnea..
    lasam 20 minute la cuptor apoi intoarcem costitele cu "scarita" in sus si ungem si aici cu sosul picant...
    mai lasam 10 minute si costitele sunt gata.
    Pana costitele sunt la cuptor ne ocupam si de varza....

    Taiem fin varza pe feliator
    taiem ceapa marunt,prajim in ulei pana devine sticloasa
    punem si varva la calit peste ceapa prajita...fara sare...amestecam mereu sa nu se arda,dupa 20 min taiem rosiile cuburi,adaugam impreuna cu cimbrul sare si piper,mai tinem pe foc 10 minute

    Scoatem costitele pe un platou alaturi de varza calita.

    Delicios, combinatia de varza calita,putin acrisoara cu costita dulce-picanta.....incercati!

Poze

Costite picante la cuptor cu varza calita, poza 1Costite picante la cuptor cu varza calita, poza 2Costite picante la cuptor cu varza calita, poza 3


Comentarii (26):

09/01/2014

Costiele au un gust fenomenal :). Va multumesc pentru reteta.
Catalin

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/07/2013

Super delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/07/2015

Super

(0) (0) Abuz
25/07/2015

Bune rau

(0) (0) Abuz
Constantin Motiu, 25/07/2015

Maine o voi incerca,dar sunt sigur ca e EXCELENTA !

(0) (0) Abuz
25/07/2015

Voi gati aceasta reteta

(0) (0) Abuz
25/07/2015

Fff.buna

(0) (0) Abuz
25/07/2015

Nu inteleg de ce folositi foaia de aluminum pentru a acoperi mincarea, este foarte periculoasa pentru sanatate. Sper sa cititi si sa gasiti alta modalitate dea acoperi tavile sau mincarea.

(0) (0) Abuz
25/07/2015

O reteta pentru adevaratii gurmanzi....

(0) (0) Abuz
25/07/2015

Imi place

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Costite de miel la cuptor
Costite de miel la cuptor
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Salata indiana de varzaSalata indiana de varza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: