Petitchef

Mancare de varza cu carne de porc

Felul principal
6 porții
15 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Punem carnea in cateva linguri de ulei si o lasam la prajit,intorcand-o pe cealalta parte cand e rumena.Stingem cu aproape 1 pahar de vin alb sec,punem sare,piper,2 frunze de dafin si lasam sa se evapore alcoolul.
    Acoperim si lasam la innabusit.Cand carnea e frageda,adaugam cepele tocate si ardeiul gras taiat cubulete si lasam sa sfaraie impreuna.Acum putem pune si un morcov.E o leguma minunata,morcovelul asta.Eu am uitat sa il pun.

    Tocam varza fideluta si o frecam cu sare.E importanta partea asta.
    Cand ceapa s-a rumenit adaugam varza si apa aproape cat sa o acopere.Apoi sucul de rosii sau cutia de rosii decojite.
    Amestecam,acoperim cu un capac,si lasam la foc mic pana scade.
    Aproape de sfarsit gustati,adaugati o crenguta de cimbru si verificati de sare,nu o potriviti de la inceput,deoarece scazand,poate creea surprize.
    E mai buna daca o lasati sa ‘isi traga sufletul putin’,macar 30 de minute.
    A fost un deliciu,sincer nu ma asteptam sa iasa atat de buna,tinand cont de faptul ca aici toate legumele au un gust diferit,carnea la fel Nu prea gatesc cu specific romanesc,am o fobie pt gustul fals pe care il dau legumele insipide si pline de hormoni.
    Si tot a fost buuunaaa rau Am servit-o cu ardei iuti la otet trimisi de mama,ultimii de altfel

    Aceasta este postarea cu numarul 100 !!! Not so bad in 50 si ceva de zile de cand am inceput sa scriu...Unde e pasiune,totul este mai usor si mai frumos.Sunt mandra de bloguletul meu ! La mai multe si mai minunate retete !


Întrebări:




Comentarii (166):

Hilde, 19/05/2022

Dar de când sunt legumele cu hormoni?
eu știu doar de carne de la animale îndopate de hormoni.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Marcel, 04/11/2018

Delicios!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Bucătărescu, 12/10/2017

Ceapa trebuie pusă la început la prăjit după ce scoatem carnea drumenită. Ea se va carameliza şi va desprinde de tigaie rumeneala de la carne dând un gust dulce plăcut. După ce s-a călit ceapa, se stinge cu vin sau apă şi se adaugă carnea rumenită şi varza. Cât despre morcov... "De gustibus, nihil sine deo" (sic).

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
Leontin, 26/06/2017

Bravo fata!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/11/2016

Buuuuuuuun!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/10/2016

Super,super,super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/09/2016

Bravo

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/09/2015

Marfa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/09/2015

Am cautat-o special pe google

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/08/2015

F.BUNA.SUPER VARZA !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 17

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează