Petitchef

Mancare de varza cu carne de porc

Felul principal
6 porții
15 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 varza (nu prea mica)

2 cepe mari

1 ardei gras

1 pahar suc de rosii sau 1 cutie rosii decojite

500 g carne de porc (puteti folosi kaiser,piept de porc,etc)

1 frunza de dafin


sare,piper,ulei,apa

optional 1 morcov si putin vin pt carne

Preparare

  • Punem carnea in cateva linguri de ulei si o lasam la prajit,intorcand-o pe cealalta parte cand e rumena.Stingem cu aproape 1 pahar de vin alb sec,punem sare,piper,2 frunze de dafin si lasam sa se evapore alcoolul.
    Acoperim si lasam la innabusit.Cand carnea e frageda,adaugam cepele tocate si ardeiul gras taiat cubulete si lasam sa sfaraie impreuna.Acum putem pune si un morcov.E o leguma minunata,morcovelul asta.Eu am uitat sa il pun.

    Tocam varza fideluta si o frecam cu sare.E importanta partea asta.
    Cand ceapa s-a rumenit adaugam varza si apa aproape cat sa o acopere.Apoi sucul de rosii sau cutia de rosii decojite.
    Amestecam,acoperim cu un capac,si lasam la foc mic pana scade.
    Aproape de sfarsit gustati,adaugati o crenguta de cimbru si verificati de sare,nu o potriviti de la inceput,deoarece scazand,poate creea surprize.
    E mai buna daca o lasati sa ‘isi traga sufletul putin’,macar 30 de minute.
    A fost un deliciu,sincer nu ma asteptam sa iasa atat de buna,tinand cont de faptul ca aici toate legumele au un gust diferit,carnea la fel Nu prea gatesc cu specific romanesc,am o fobie pt gustul fals pe care il dau legumele insipide si pline de hormoni.
    Si tot a fost buuunaaa rau Am servit-o cu ardei iuti la otet trimisi de mama,ultimii de altfel

    Aceasta este postarea cu numarul 100 !!! Not so bad in 50 si ceva de zile de cand am inceput sa scriu...Unde e pasiune,totul este mai usor si mai frumos.Sunt mandra de bloguletul meu ! La mai multe si mai minunate retete !


Comentarii (164):

Marcel, 04/11/2018

Delicios!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Bucătărescu, 12/10/2017

Ceapa trebuie pusă la început la prăjit după ce scoatem carnea drumenită. Ea se va carameliza şi va desprinde de tigaie rumeneala de la carne dând un gust dulce plăcut. După ce s-a călit ceapa, se stinge cu vin sau apă şi se adaugă carnea rumenită şi varza. Cât despre morcov... "De gustibus, nihil sine deo" (sic).

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Leontin, 26/06/2017

Bravo fata!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/11/2016

Buuuuuuuun!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/10/2016

Super,super,super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/09/2016

Bravo

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/09/2015

Marfa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/09/2015

Am cautat-o special pe google

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/08/2015

F.BUNA.SUPER VARZA !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/07/2015

E delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: