Petitchef

Mancare de varza cu carne de porc

Felul principal
6 porții
15 min
1 oră
Foarte ușor
sau

Ingrediente

6 porții
1 varza (nu prea mica)

2 cepe mari

1 ardei gras

1 pahar suc de rosii sau 1 cutie rosii decojite

500 g carne de porc (puteti folosi kaiser,piept de porc,etc)

1 frunza de dafin


sare,piper,ulei,apa

optional 1 morcov si putin vin pt carne

Preparare

Punem carnea in cateva linguri de ulei si o lasam la prajit,intorcand-o pe cealalta parte cand e rumena.Stingem cu aproape 1 pahar de vin alb sec,punem sare,piper,2 frunze de dafin si lasam sa se evapore alcoolul.
Acoperim si lasam la innabusit.Cand carnea e frageda,adaugam cepele tocate si ardeiul gras taiat cubulete si lasam sa sfaraie impreuna.Acum putem pune si un morcov.E o leguma minunata,morcovelul asta.Eu am uitat sa il pun.

Tocam varza fideluta si o frecam cu sare.E importanta partea asta.
Cand ceapa s-a rumenit adaugam varza si apa aproape cat sa o acopere.Apoi sucul de rosii sau cutia de rosii decojite.
Amestecam,acoperim cu un capac,si lasam la foc mic pana scade.
Aproape de sfarsit gustati,adaugati o crenguta de cimbru si verificati de sare,nu o potriviti de la inceput,deoarece scazand,poate creea surprize.
E mai buna daca o lasati sa ‘isi traga sufletul putin’,macar 30 de minute.
A fost un deliciu,sincer nu ma asteptam sa iasa atat de buna,tinand cont de faptul ca aici toate legumele au un gust diferit,carnea la fel Nu prea gatesc cu specific romanesc,am o fobie pt gustul fals pe care il dau legumele insipide si pline de hormoni.
Si tot a fost buuunaaa rau Am servit-o cu ardei iuti la otet trimisi de mama,ultimii de altfel

Aceasta este postarea cu numarul 100 !!! Not so bad in 50 si ceva de zile de cand am inceput sa scriu...Unde e pasiune,totul este mai usor si mai frumos.Sunt mandra de bloguletul meu ! La mai multe si mai minunate retete !




Comentarii (163):

21/02/2012

Calim in ulei de masine trei-patru cepe pana devine sticloasa , adaugam (cca2KG)costitele de porc afumate, putina apa si le dam in clocot apoi reducem focul ca ele sa fioarba ff. incet inca una ora.
Intr-o alta cratita in care punem putina grasime sau ulei, taiem doua cepe adaugam sare putina boia si piper. \Cand ceapa devine sticloasa adaugam varza murata bine spalata sa-i ai din sare si dupa ce rasturnam/amestecam cu costitele lasam la foc ff mic inca cca o oara.
se serveste cu mamaliguta si smantana.
POFTA MARE.

(0) (0) Abuz
Carmen, 14/10/2017

Azi o pregatesc a doua oara.Prima data am facut-o in casa unor englezi mai simandicosi.Le-a placut atat de mult ca mi-au cerut reteta.Este delicioasa.Mie mi se pare un fel de gulas cu varza, nici decum o mancare olteneasca cum am vazut in comentarii.Bineinteles ca poti cali mai intai ceapa si apoi pui carnea daca vrei , dar eu am respectat reteta si a iesit f. buna chiar.PS.Nu am avut vin sec, asa ca am pus doar apa.Ba am pus si usturoi maruntit siChili macinat.

(0) (0) Abuz
cronosold, 13/10/2015

Pe bune, legume cu hormoni??? Şi... vai, ce prolifică sunteţi!!! 100 reţete în 50 zile! Păi dvs le şi faceţi în timpul ăsta, sau doar le spuneţi din memorie?
Că din memorie (sau din alte surse) pot şi eu să spun. Tocmai am terminat de scanat şi convertit în text o carte de preparate din ouă. Vreo 300. Doriţi să vedeţi ce.... "Not so bad" pot eu?

(1) (0) Abuz
Bucătărescu, 12/10/2017

Ceapa trebuie pusă la început la prăjit după ce scoatem carnea drumenită. Ea se va carameliza şi va desprinde de tigaie rumeneala de la carne dând un gust dulce plăcut. După ce s-a călit ceapa, se stinge cu vin sau apă şi se adaugă carnea rumenită şi varza. Cât despre morcov... "De gustibus, nihil sine deo" (sic).

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
22/06/2014

Ceapa as fi adaugat-o inaintea vinului, sa se prajeasca putin si sa fiarba cu carnea. Daca lasam carnea sa se fragezeasca complet si apoi adaugam varza si celelalte ingrediente si lasam mancarea sa scada, pana fierbe varza, carnea se desface bucatele. Eu nu concep fara marar aromat nici o mancare pe baza de varza.

(0) (0) Abuz
29/06/2013

Fara afumatura merge, dar fara marar nu prea, si morcovul nu are ce cauta, in schimb cimbrul se pune la inceput pentru a-si dezvolta aroma si rosiile mai la sfarsit pentru ca aciditatea lor nu va lasa varza sa fiarba.Totusi am punctat reteta si I-am dat 4 stele.Felicitari!Nikibucatar

(0) (0) Abuz
Dorind15, 11/12/2010

Foarte bine, dar am o rugaminte. Carnea nu se prajeste,incearca sa o inabusi chiar de la inceput, o parte ulei doua apa, lasi pana s-a evaporat apa. De la mine ai 9.90 pentru ca nu ai spus ca vinul rosu se bea dupa ce mananci aceasta minunata varza

(0) (0) Abuz
28/03/2015

Invata Acum GRATUIT Sa Faci Bani cu un Sistem Foarte Simplu
Sistemul The Pirate Trader iti arata Absolut Gratuit cum sa faci bani
online cu o metoda foarte simpla si legala. Intra acum pe site:
www.thepiratetrader.ro/aff051.html

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
10/07/2015

Pare a fi o mancare gustoasa, sigur pentru noi din Romania nu aduce prea multa noutate. La multe retete bune, cu ocazia centenarului de retete! Nu luati in seama comentariile rautacioase, asa suntem noi oamenii.

(0) (0) Abuz
09/10/2013

Am cautat-o, am gasit-o si acum o gatim, dar cu varza proaspata... Cand nu ai invatat sa faci mancare romaneasca si iti aduci aminte de copilarie, retetele astea sunt nepretuite. Si maine fac fasole verde ;)

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: