Petitchef

Mancarica de prune uscate

Felul principal
2 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
500 g prune uscate

2-3 linguri zahar

1 lingura de faina

2-3 linguri uleiputina

sare

Preparare

  • Zaharul se caramelizeaza apoi dupa ce devine auriu,se stinge cu 250 ml apa.Se lasa pana se topeste zaharul.
  • Intre timp,faina se freaca cu uleiul si se subtiaza cu apa,apoi se toarna peste siropul de zahar.
  • Se lasa 2 clocote si se adauga prunele spalate bine.Dupa 5 minute mancarea este gata.



Comentarii:

07/08/2015

Foarte delicioasa eu am adaugat si ceapa calita in ulei cu putin unt... ;)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/06/2013

Pofta Buna! Incercati si sora ei ... mincarica de gutui :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/05/2013

E buna

(0) (0) Abuz
24/06/2012

Este super

(0) (0) Abuz
08/07/2011

Fara un pic de carnita de pui, vitel sau curcan....cacao !!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prepelite cu prune
Prepelite cu prune
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata si prune uscate
Prajitura cu ciocolata si prune uscate
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Bombonele din nuca si prune uscate
Bombonele din nuca si prune uscate
5 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete dulci cu pruneRetete dulci cu prunePrunele uscate – superioare afinelor in beneficiiPrunele uscate – superioare afinelor in beneficii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: