Petitchef

Orez cu prune uscate si afumate

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Ne ocupam de prune prima data. Le lasam in apa calda ~ 30 minute.Dupa care se inlatura samburii si se taie feliute. Le lasam deoparte.
  • Intr-o craticioara punem la calit ceapa tocata marunt in putin ulei.Adaugam orezul si calim in continuare vreo 2-3 minute.Adaugam apa in care dizolvam o lingurita de delikat.
  • Lasam pe foc potrivit pana orezul trage toata apa.
    Adaugam prunele si mai lasam cateva minute.
    Condimentam cu sare si servim cu patrunjel tocat.
  • Aceasta mancare se poate face si cu zahar.
    Se caramelizeaza 100 gr zahar, se stinge cu apa, adaugam orezul, zahar vanilat si uitam de celelalte ingrediente de mai sus.


Întrebări:




Comentarii:

21/03/2014

Excelenta, sanatoasa si dietetica.imi aminteste de anii copilariei, de bunica.deci astfel de retete revin pe piata din mosi stramosi !!!

(0) (0) Abuz
06/02/2014

De ce patrunjel?

(0) (0) Abuz
25/11/2013

Very good

(0) (0) Abuz
nina46
nina46, 30/10/2013

Asa o fac acum !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Orez cantonez express la multicooker-cookeo
Orez cantonez express la multicooker-cookeo
4 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Produsele afumate intre Da si Nu Produsele afumate intre Da si Nu Retete dulci cu prune Retete dulci cu prune

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.