Petitchef

Ciorba de burta

Desert
2 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
400 g pulpa de porc


2 ceape

1 ardei gras

1 ardei iute

2-3 frunze dafin

1 lingurita delikat

50 g gogosari murati

6 catei usturoi

200 gr smantana grasa

1 lingura faina

1 kg burta prefiarta si taiata fideluta

Preparare

  • Se curata zarzavatul si se pune la fiert la foc mic impreuna cu carnea, dafinul si delikatul. Dupa 3-4 ore cand totul este fiert, se strecoara supa rezultata..
  • Separat se fierbe burta care este prefiarta intr-o oala cu apa si sare, aprox 30 minute . Apoi se strecoara Intre timp se freaca cu telul intr-un vas mare, 1 lingura de faina cu smantana si 4 catei de usturoi zdrobiti.
  • Se adauga jumatate polonic supa pana se omogenizeaza, apoi toata smantana se continua cu adaugare a a cate un polonic de supa pana ce compozitia ajunge la temperatura supei, apoi se toarna compozitia in oala.
  • Se da la foc mic si se amesteca in oala din cand in cand, cand a dat in clocot se adauga burta, 2 catei de usturoi zdrobiti si gogosari taiati marunt se mai fierb 10 minute.
  • Se potriveste de acreala in farfurie cu smantana, otet, lamaie sau otet dupa gogosari. Se seveste cu paine prajita, smantana si ardei iute.

Poze

Ciorba de burta, poza 1Ciorba de burta, poza 2


Comentarii:

16/05/2018

Ciorba de burta cu carne de porc? Esti naroada rau!

(0) (0) Abuz
24/10/2011

O reteta interesanta.o sa fac si eu.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba falsa de burta
Ciorba falsa de burta
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciorba de burta
Ciorba de burta
8 porții
4h15m
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Ciorba falsa de burta
Ciorba falsa de burta
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă One pot pasta - tagliatelle cu somon si broccoli
One pot pasta - tagliatelle cu somon si broccoli
2 porții
20 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.3 / 5
Rețetă Parmentier de canard
Parmentier de canard
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: