Petitchef

Musaca

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Intr-o tigaie am calit ceapa si carnea si la sfarsit am adaugat ciupercile, rosiile, patrunjelul.
  • Intr-o tava de iena, unsa cu ulei de masline, a razalit cartofii. Apoi a adaugat stratul de carne cu rosii. Deasupra a razalit cascavalul.
  • A dat la cuptorul preincalzit la 180 grade C cam 30 de minute, pana s-a format o crusta aurie.


Întrebări:




Comentarii (11):

Sandra, 03/09/2017

Folosind cartofi fierti, curatati si taiati in felii elimin uleiul necesar la prajit or unt si lapte la piure ...deci mai putina grasime. Pe de alta parte cartofii "cer" cel putin o mica cantitate de unt ca sa fie gustosi asa ca sosul "bechamel" e absolut necesar. Daca sintem limitati in cita grasime folosim, putem decora musacaua cu ketchup, inainte de a o pune in cuptor, si ceva patrunjel proaspat dupa ce o scoatem.

(0) (0) Abuz
14/09/2016

EXCELENT

(0) (0) Abuz
14/09/2016

Se poate si mai bine

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 13/09/2016

In carnea de musaca nu se pun ciuperci si nici patrunjel, dar ma rog daca vrei sa schimbi reteta si-ti place asa e treaba ta. Nu stiu cine "a" "razalit" (cuvant nou in dictionarul limbii romane) si cine "a" adaugat carnea - fii te rog mai explicit(a) ca sa stim si noi cine a pregatit reteta. Musacaua de cartofi se face in doua feluri : cu piure de cartofi sau cu rondele de cartofi prajiti. Eu fac deobicei a doua varianta dar mama mea o facea pe prima, si stiu ca facea un piure cu unt si lapte din cartofii fierti, ori tu ai dat doar pe razatoare cartofii aia fierti dar fara nimic in ei, nici macar sare. Imi inchipui ce gust trebuie sa aiba....bleah!

(1) (1) Abuz
13/09/2016

"tava de iena" e de fapt de Jena, dar nu e tava ci un vas. In poza nu ai folosit de Jena ci un vas ceramic termorezistent. Cu Jena voiai sa fii mai smecher dar u ti-a reusit.

(0) (1) Abuz
13/09/2016

Super buna!

(0) (1) Abuz
29/03/2013

Foarte buna

(2) (0) Abuz
04/02/2012

Excelent

(0) (1) Abuz
bibicu, 05/09/2010

Usor de preparat

(0) (1) Abuz
paulabadea, 05/09/2010

Super delicioasa!

(0) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
20 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata de cartofi, ton si rosii
Salata de cartofi, ton si rosii
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Chiftele moi și gustoase
Chiftele moi și gustoase
5 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează