Petitchef

Orez cu ciuperci si sos de soia

Felul principal
2 porții
30 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se spala ciupercile si se taie in patru. Untul se pune la topit intr-o tigaie inalta apoi se adauga ciupercile si maslinele tocate marunt. Se curata ghimbirul si se rade peste ciuperci amestecandu-se incontinuu aproximativ 2 minute.
  • Se adauga sosul de soia, orez-ul si o cana de apa. Se amesteca pentru a nu se prinde si sa lasa cateva minute pana da un clocot.
  • Cand orez-ul incepe sa se umfle putin se adauga patrunjelul uscat tocat marunt, sare si piper dupa gust (atunci cand gatiti cu soia trebuie sa aveti grija la cantitatiile de sare si piper).
  • Se acopera tigaia cu un capac si, se stinge focul si se mai lasa aproximativ 15 minute tigaia acoperita. Apoi se serveste alaturi de o bucata de pui Shanghai eventual.

G Gatind cu Mira





Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tofu marinat în sos de soia, muștar și coriandru
Tofu marinat în sos de soia, muștar și coriandru
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2 h 22 m
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.