Petitchef

Orez cu ciuperci si sos de soia

Felul principal
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor
243 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 3.2 (0.8€/porție)

Preparare

  • Se spala ciupercile si se taie in patru. Untul se pune la topit intr-o tigaie inalta apoi se adauga ciupercile si maslinele tocate marunt. Se curata ghimbirul si se rade peste ciuperci amestecandu-se incontinuu aproximativ 2 minute. Se adauga sosul de soia, orez-ul si o cana de apa. Se amesteca pentru a nu se prinde si sa lasa cateva minute pana da un clocot. Cand orez-ul incepe sa se umfle putin se adauga patrunjelul uscat tocat marunt, sare si piper dupa gust (atunci cand gatiti cu soia trebuie sa aveti grija la cantitatiile de sare si piper). Se acopera tigaia cu un capac si, se stinge focul si se mai lasa aproximativ 15 minute tigaia acoperita. Apoi se serveste alaturi de o bucata de pui Shanghai eventual :)) Pofta buna!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 243Kcal
  • Carbo: 23.6g
  • Grăsimi: 13.1g
  • Grăsimi sat.: 7.2g
  • Proteine: 6.5g
  • Fibre: 2.7g
  • Zahăr: 2.7g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (134g)


Întrebări:




Comentarii:

30/11/2020

O rețetă de toată rușinea... Oribil!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/03/2015

Foarte buna mancarica. Felicitari pentru reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ancamaria, 05/04/2016

Ok, dar de ce scrii "orez-ul"???????? se scrie orezul. unde ai invatat asta? :D

(0) (0) Abuz
13/01/2015

Gustos

(0) (0) Abuz
Nicolae
Nicolae, 05/03/2010

...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează