Petitchef

Ficat de vita cu portocale

Felul principal
4 porții
20 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Ficatul se spala in cateva ape, se taie felii groase de un deget(~ 1 cm) si se da prin faina. Se prajeste in unt, pe ambele parti pana se rumeneste. Se condimenteaza cu sare, piper si ghimbir si se mai tine un pic la foc mic.

    Se scoate pe un platou, si se prepara sosul. In untul in care s-a prajit ficatul se adauga o cana de apa, sucul de la o portocala si un pahar de vin. Se lasa sa dea cateva clocote, se adauga 2 linguri de faina, apoi se strecoara intr-o craticioara si se mai lasa pe foc pana mai da in cateva clocote.


    Ficatul se serveste alaturi de sosul de portocale si ornat cu felii de portocale si frunze de patrunjel.


    Bon Appetit!

Rețete inrudite

YouTube

Tarta cu portocale



Întrebări:




Comentarii:

15/01/2014

Foarte gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/08/2013

Cred ca este foarte delicioasa.

(0) (0) Abuz
23/08/2013

Trebuie incercat,pare f.bun

(0) (0) Abuz
ciobanu_t2013
ciobanu_t2013, 23/08/2013

Ee

(0) (0) Abuz
23/08/2013

GUSTOS, :-))). MULTUMESC

(0) (0) Abuz
23/08/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
11/02/2013

Bravo

(0) (0) Abuz
01/11/2012

Bravo!

(0) (0) Abuz
kun.marika, 28/06/2010

Interesant si bun!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu portocale
Tarta cu portocale
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Chiftelute de vita cu parmezan
Chiftelute de vita cu parmezan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

De ce sa consumam carne de vita? De ce sa consumam carne de vita? „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează