Petitchef

File de salau cu sos de usturoi

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 salau proaspat pescuit

sare+piper

2-3ls faina

1 ou

1 legatura de patrunjel, eventual si marar.

ceva ulei de masline sau unt de lemn pentru prajit

1ls zeama de lamiie

jumatate lamiie rasa

Preparare

  • Salaul se spala , se freaca cu sare pentru a i-se indeparta mucoasa si cu un cutit incepind de la coada i-se indeparteaza solzii.
  • Se taie in lungime pe burta si i-se scoate intestinele, se indeparteaza capul, dupa care se spala f. bine si cu un cutit bine scutit se taie pestele in lungime in stinga si in dreapta sirii spinarii.In asa fel incit sira spinarii sa ramina in mijloc si cu virful cutitului sa se simta cum atingem scheletul pestelui.
  • Cu cutitul se taie mai depate in jos de-a lungul scheletului, simtind mereu cu virful oasele scheletului, pina cind filul de peste se desprinde de oase si ramina scheletul de oase intreg.
  • Fileul de salau bine spalat se zvina cu un prosop curat de bucatarie, i-se cresteaza cu un cutit bine ascutit,pielea din loc in loc , dupa care daca se doreste, se portioneaza in bucati de marime dorita. Fileul de salau se sareaza, pipereaza, se trece prin faina. Dupa ce s-au trecut pe toate partile prin faina se aseaza cu piele in jos, iar deasupra se unge cu oul putin batut cu ceva sare , piper, zeama si coaja de lamiie.Seasupra se presara cu patrunjel (si marar) tocat marunt.
  • Intr-o tigaie se incinge bine uleiul/untul si cind acesta este bine incins se pun bucatile de file cu pielea in jos. Focul se reduce f. usor si bucatle se prajesc pe partea cu pielea pina cind se observa ca pe margini acestea au prins o culoare brun-aurie.



Comentarii:

05/02/2016

Unde este usturoiul?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă File de pagasius cu sos de rosii
File de pagasius cu sos de rosii
2 porții
25 min
Foarte ușor
2.8 / 5
Rețetă File de salau pane
File de salau pane
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă File se salau cu sos de smantana si ciuperci
File se salau cu sos de smantana si ciuperci
3 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiFoaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: