Brain masala (creier condimentat)

Ingrediente
4
Aveti nevoie de:
Rețete inrudite
-
Dahl cu linte rosie
-
Humus in stil turcesc
-
Tajine cu miel si prune uscate
-
Salata de castraveti cu sos de iaurt
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- In cazul in care nu gasiti in comert gata preparat Garam Masala, puteti sa-l preparati foarte usor si acasa.
- Creierul se spala bine si se fierbe in apa cu putina sare. Dupa ce acesta a fiert, se taie in bucatele mici. Curatam ceapa si se taie julien, dupa care se caleste in ulei. In momentul cand ceapa devine aurie, scoatem jumatate din ceapa si o lasam deoparte.
- Peste ceapa din tigaie, adaugam pasta de ghimbir, pasta de usturoi, ardeii iuti tocati marunt, iaurtul si prajim bine pentru 10 minute. Mai condimentam cu pudra chilli, pudra de coriandru si Garam Masala.
- Daca este nevoie adaugam 50 ml apa. Adaugam creierul si agitam usor tigaia, evitam sa amestecam cu lingura.
- Dupa vreo 10 minute adaugam ceapa prajita pusa deoparte, sucul de la cele 2 lamai si patrunjel verde tocat marunt.