Petitchef

Vita cu chili si orez prajit (chili beef fried rice)

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
250 g de muschi de vita

125 g de orez cu bob lung fiert conform indicatiilor producatorului

3 linguri de ulei de arahide

2 linguri de sos de peste

2 linguri de sos de soia

2 linguri de vin de orez

2 lingurite de condiment "5 arome"

2 linguri de faina

4 catei de usturoi

2 cm de ghimbir proaspat razuit

1 ardei iute rosu pentru gatit

1/3 ardei gras rosu, taiat cubulete

1/3 ardei gras verde taiat cubulete

2 linguri de boabe de porumb dulce

2 linguri de mazare verde

1 ardei iute rosu si 1 ardei iute verde, taiati in diagonala in fasii subtiri, pentru ornat

1/4 lingurita piper alb

patrunjel tocat

Preparare

  • Spalam carnea de vita, o stergem cu prosoape de hartie si incepem sa o feliem in fasii foarte subtiri. Punem fasiile de carne intrun bol, peste care presaram condimentul "5 arome", amestecam bine, punem si o lingura de vin, amestecam din nou, presaram faina si amestecam totul bine, ca faina sa cuprinda toate bucatelele de carne. Acoperim bolul cu folie alimentara.
  • Punem bolul cu carnea astfel tratata in frigider si o lasam la marimat cat mai mult posibil. Chiar si peste noapte (ar fi de preferat).Cand dorim sa pregatim produsul (in functie de cate ore a stat la marinat, incingem uleiul intrun wok . Punem usturoiul, ardeiul iute si ghimbirul la prajit.
  • Amestecam continuu si cand aromele s-au intrepatruns, punem la prajit carnea. Rumenim carnea si adaugam in tigaie legumele. Prajim in continuare nu mai mult de 1 minut.
  • Amestecam continuu, si prajim amestecul circa 2 minute. Orezul preparat comform indicatiilor producatorului se pune peste amestecul de carne si legume din tigaie.
  • Amestecam toate ingredientele inca 1 minut. Chiar daca culorile din acest moment sunt frumoase si viu colorate, trebuie sa punem pentru aroma si pentru "colorarea" orezului, sosul de peste si sosul de soia. Mai punem si restul de vin de orez si piperul alb.Amestecam 30 de secunde toate ingredientele si putem sa luam tigaia de pe foc si sa facem montajul farfuriilor.

Poze

Vita cu chili si orez prajit (Chili Beef Fried Rice), poza 1
Vita cu chili si orez prajit (Chili Beef Fried Rice), poza 2
Vita cu chili si orez prajit (Chili Beef Fried Rice), poza 3

Întrebări:




Comentarii:

02/11/2012

Ok

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Vita cu sos thai red si orez arlechino
Vita cu sos thai red si orez arlechino
4 porții
1h25m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vita picanta in vin rosu cu garnitura de orez curry
Vita picanta in vin rosu cu garnitura de orez curry
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vita stir-fry cu orez basmati
Vita stir-fry cu orez basmati
4 porții
50 min
Ușor
Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Vita Stroganoff - simplu si rapid
Vita Stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosArancini sau mingiute de orez prajitArancini sau mingiute de orez prajit„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.