Petitchef

Orez cu sparanghel

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 de g sparanghel curatat

330 g de orez

1,3 l supa de legume


6-7 ulei de masline

patrunjel proaspat

piper

sare

Preparare

  • Sparanghelul :
    Taiem partea mai tare si curatam pe fiecare in parte cu ustensila de curatat legume sau cu un cutit ascutit.Il spalam,il taiem bastonase si-l punem la fiert fara varfuri timp de 5 minute,dupa care adaugam si varfurile,mai lasam pe foc 3-4 minute si stingem focul.
  • Inte timp punem pe foc o oala in care am pus supa de legume sau apa in care a adaugat 3-4 lingurite de vegeta si lasam sa fiarba.
  • Ceapa o punem la calit in uleiul de masline cateva minute,adaugam orezul si continuam pana acesta devine transparent.Adaugam sparanghelul scurs de apa in care a fiert si cate un polonic din supa fierbinte.
  • Continuam fierberea,adaugand supa pana cand aceasta este absorbita toata si orezul este fiert.
  • Saram daca mai este nevoie stingem focul si portionam.Din cantitatile de mai sus ies 4 portii maricele de orez delicios.
  • In momentul servirii presaram piper si decoram cu patrunjel proaspat.

Poze

OREZ CU SPARANGHEL, poza 1
OREZ CU SPARANGHEL, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Orez cremos
Orez cremos
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Orez cu legume si ciuperci coapte
Orez cu legume si ciuperci coapte
8 porții
35 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Orez cu legume si ton
Orez cu legume si ton
4 porții
35 min
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosSparanghel – colectie de reteteSparanghel – colectie de reteteDe ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilariei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei