Petitchef

Pastrama de pui cu sos de branza

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pentru Pastrama:

o bucata piept de pui

2 linguri otet alb

1/2 lingura sare gronjoasa

1 lingura ulei de masline

1/2 lingura boia dulce

1/2 lingura oregano

1 catel de usturoi pisat-


Pentru sos:

50 g branza camembert

50 g branza feta


2 linguri smantana

100 ml lapte


Pentru garnitura:

4-5 cartofi maricei

apa

sare

2 linguri pline cu smantana

Preparare

  • Intai pregatim carnea, se pun toate ingredientele intr-o cratita la foc mediu si se amesteca pana se omogenizeaza. Ungem pieptul de pui cu acest amestec si se lasa sa stea o ora.
  • Apoi taiem carnea cuburi mari, punem la incins 2 linguri de ulei si o trantim la prajit, picurand din cand in cand cativa stropi de apa, o tinem acoperita pana se inabuse bine. Apoi o scoatem pe o farfurie iar in cratita unde s-a prajit pastrama punem amestecul pentru sos.
  • Frecam cele trei tipuri de branza cu smantana si apoi diluam cu laptele. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase, apoi punem pe foc pana da in cloclot si se ingroasa.
  • Adaugam bucatile de carne si mai lasam cca 5 minute sa dea cateva clocote.Separat fierbem cartofii in apa cu sare, cand sunt gata ii scoatem si ii frecam bine cu smantana pana devin un piure cremos, ideal pentru garnitura.



Comentarii:

17/02/2017

Interesanta reteta,cred ca e buna!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rulou cu branza raclette
Rulou cu branza raclette
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pastrama de oaie
Pastrama de oaie
3 porții
45 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Piept de pui cu sos de smantana si branza cu mucegai
Piept de pui cu sos de smantana si branza cu mucegai
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minute

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: