Petitchef

Pho bo supa de vita cu taitei

Felul principal
6 porții
80 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
500 g carne slaba de vita, sau de vitel

3 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, - feliata si apoi taiata fasiute subtiri

2 cepe, curatate si taiate in jumatate

2 rulouri de scortisoara, circa 10 cm lungime in total

4 stelute de anason (sau 2 lingurite de seminte de anason macinate)

4 cuisoare intregi

1 lingurita de boabe de piper negru

3 linguri de sos de peste

300 g taitei de orez, lati de 3-4 mm

150-200 g muguri de fasole soia

4 cepe verzi, taiate rondele subtiri

2 linguri de frunze de coriandru

3 cubulete de concentrat de supa de vita

1/2 castravete taiat rondele subtiri

sferturi de limeta, pentru servit

piper negru, proaspat macinat, pentru servit

Preparare

  • Se feliaza carnea de vitel si se taie apoi fasiute subtiri.Se pune la fiert apa cu putina sare, intr-o oala mare. Cand apa da in clocot, se adauga fasiutele de carne si se oparesc 2-3 minute, amestecand. Se scurge lichidul, iar carnea se spala sub jet de apa rece, intr-o sita. Se spala oala si se pune din nou pe foc cu 1,5-1,7 litri de apa rece si cu fasiutele de carne. Se da totul in clocot la foc iute. Se micsoreaza apoi flacara si se fierbe carnea 10-12 de minute, spumand cand este cazul, pana ce este aproape facuta.
  • Se adauga in fiertura de carne 2 cubulete de concentrat de supa de vita, ghimbir, ceapa, sos de peste, scortisoara, boabe de piper negru, stelute de anason si cuisoare. Se acopera oala si se fierb ingredientele 10-15 minute, la foc mediu.
  • Se filtreaza supa, se scot feliutele de carne separat, iar restul ingredientelor solide se arunca. Se pune lichidul filtrat din nou pe foc, se completeaza cu apa pana la cantitatea de 1,5 litri (daca este nevoie) si se da in clocot.
  • Se gatesc taiteii conform indicatiilor de pe ambalaj (de obicei, se tin la inmuiat 3 minute in apa fierbinte).
  • Se impart intre bolurile individuale in care se serveste supa, taiteii, rondelele de castraveti, ceapa verde, mugurii de soia si feliutele de carne. Se acopera cu supa fierbinte. Se stoarce in supa o feliuta de limeta, se presara cu piper proaspat macinat, se orneaza cu coriandru si se serveste imediat.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa de vita cu hrean
Supa de vita cu hrean
7 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Clasic - supa de vita
Clasic - supa de vita
2 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Supa de vita cu galuste de gris
Supa de vita cu galuste de gris
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa rece de pepene si rosii
Supa rece de pepene si rosii
2 porții
10 min
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: