Petitchef

Orez cu curry si creveti

Felul principal
2 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
1 cana cu orez cu lung

1 cana cu apa

8 creveti mari, decorticati si curatati

2 linguri de sos de soia light

5 linguri de vin de orez

1 lingura de amestec curry chinezesc

1 lingura de suc de lamaie

2 lingurite de zahar brun

2 linguri de sos de soia dark

2 cepe verzi, taiate bucati de 2-3 cm, pe diagonala

1 catel de usturoi, dat prin razatoare

1 lingurita de ghimbir, data prin razatoare

2 lingurite de ulei de arahide

1/2 lingurita de piper alb, macinat

1 lingurita de ulei brun de susan

frunze proaspete de cepsoara (chives), rupte - bucatele, pentru ornat

Preparare

  • Se amesteca intr-un castron sosul de soia light cu 1 lingura de vin de orez, praf de curry, zahar si suc de lamaie. Cand solidele s-au dizolvat in lichid, se amesteca mixtura cu apa.
  • Se pun orezul si acest amestec intr-o caserola chinezeasca, rezistenta la flacara. Se da in clocot, la foc mediu, apoi se micsoreaza flacara cat lichidul doar sa bolboroseasca si se acopera caserola.
  • Se lasa sa fierba 15 minute, apoi se adauga crevetii si se acopera rapid. Se continua gatitul alte 5 minute, sau pana cand crevetii si orezul sunt facuti.
  • Intre timp, se incinge uleiul intr-o craticioara. Se adauga ceapa verde, usturoiul si ghimbirul si se soteaza 1 minut. Se adauga sosul de soia dark, restul de vin de orez si piperul alb si se continua 1 minut. Se ia craticioara de pe foc, se adauga uleiul brun de susan si se amesteca bine. Se serveste orezul cu creveti, direct din caserola, stropit cu sosul din craticioara si ornat cu fire de cepsoara.
  • Amestecul curry chinezesc nu este acelasi cu amestecul curry din magazinele noastre. Are un gust mai putin picant si o culoare mai galbena, datorata unui adaus insemnat de curcuma. Se gaseste in magazinele chinezesti de la Dragonul Rosu.
  • Cele doua amestecuri nu se pot substitui unul pe celalalt. Totusi, decat sa nu gatiti deloc reteta,, mai adaugati niste curcuma la curry-ul de pe piata si incercati-o astfel. Detalii despre acest amestec de mirodenii in zilele urmatoare.
  • A folosit cozi de creveti congelate, de la Mega Image. Se decongeleaza lent, peste noapte, in frigider.

Întrebări:




Comentarii:

07/02/2012

Nu e pe gustul meu (nu i-a iesit lui mami)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Orez cu piept de pui a la curry
Orez cu piept de pui a la curry
2 porții
1 oră
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Orez cu curry
Orez cu curry
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Orez cu curry
Orez cu curry
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.