Petitchef

Pui cu urechi-de-lemn

Felul principal
2 porții
5 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se combina intr-un castron sosul de soia cu suc de lamaie, piper alb, ulei de susan, zahar, usturoi si ghimbir. Se amesteca bine si se adauga cubuletele de carne. Se amesteca, se acopera castronelul si se lasa carnea la marinat minim 3 ore . Intre timp se spala ciupercile si se pun pun la inmuiat in apa rece, timp de minim minim 1 ora. Se scurg bine si se pun deoparte.
  • Se incinge uleiul de arahide intr-un wok. Se adauga carnea si se prajeste la foc iute, amestecand frecvent, pana ce este facuta si rumenita dupa dorinta. Se scoate din wok cu o spumiera, scurgandu-se de ulei, si se pastreaza la cald.
  • Se adauga in wok ceapa tocata si se prajeste 1 minut. Se adauga usturoi si ghimbir si se continua 1 minut. Se adauga ciupercile, se amsteca si se continua 1 minut.
  • Se adauga in wok sos de soia, vin de orez, sos de stridii si se da in clocot. Se readuce carnea in wok si se fierbe incet, la foc mediu, cateva minute, pana ce lichidul se reduce la jumatate. Se adauga ceapa verde si se amesteca rapid. Se serveste puiul alaturi de orez fiert, presarat cu seminte de susan.
  • In principiu rehidratarea ciupercilor uscate se poate face si in apa rece, si in apa fierbinte. Cu cat apa este mai rece, cu atat rehidratarea se face mai lent, dar cu atat mai mult se pastreaza gustul ingredientului. O rehidratare in apa fierbinte poate dura doar 10 minute, dar se pierde din gust.
  • Una in apa rece are nevoie de minim 1 ora, dar are avantajul ca ciupercile sunt foarte gustoase. A ales varianta de inmuiere in apa rece, caci intervalul de marinare al carnii imi oferea destul timp.
  • Pentru o varianta de rehidratare mai rapida, dar care sa si pastreze bine gustul ciupercilor, utilizati apa calduta si lasati ciupercile circa 30 de minute la inmuiat. Sos de soia, ulei brun de susan, sos de stridii, ghimbir si zahar brun se gasesc aproape in orice supermarket. Vin de orez se gaseste la Dragonul Rosu. Poate fi insa inlocuit cu vin alb, aromat.


Întrebări:




Comentarii:

24/06/2012

Foarte bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1 h 23 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2 h 22 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

6 motive pentru care iubesc lingura de lemn 6 motive pentru care iubesc lingura de lemn Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează