Petitchef

Păstrăv cu fenicul

Felul principal
2 porții
10 min
30 min
Foarte ușor
Se recomanda ca macar de 2 ori pe saptamana sa consumam peste ;)

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 păstrăvi (250 g fiecare)

4 linguri ulei de măsline (sau unt)

2 cartofi (400 g)

1 fenicul (250 g)

1 frunză dafin

100 ml vin alb sec

100 ml apă

Felii de lămâie (pentru ornat)

Sare

Piper

Preparare

  • Încălzim cuptorul la 190 grade C.
    Curățăm, spălăm și feliem cât mai subțiri cartofii.
    Tăiem partea verde de la fenicul și o păstrăm pentru a orna.
    Partea albă se taie rondele subțiri.
    Ungem un vas termorezistent cu 2 linguri ulei de măsline sau unt.
    Aranjăm feliile de cartofi și cele de fenicul.
    Condimentăm cu sare și piper și adăugăm în tavă frunza de dafin.
  • Turnăm vinul sec, acoperim cu folie de aluminiu sau capac și dăm la cuptor pentru 30 minute.
    Scoatem vasul din cuptor și îndepărtăm folia de aluminiu.
    Așezăm păstrăvul în tavă peste legume și îl stropim cu ulei de măsline sau îl ungem cu unt.
    Se dă la cuptor pentru 30 minute.
    Ornăm farfuria cu partea verde a feniculului.
    Se servește imediat cu felii de lămâie.
  • Poftă bună!

Poze

Păstrăv cu fenicul, poza 1Păstrăv cu fenicul, poza 2Păstrăv cu fenicul, poza 3





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pastrav cu legume la cuptor
Pastrav cu legume la cuptor
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pastrav a la provencale (aioli)
Pastrav a la provencale (aioli)
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor (reteta video)
Pastrav la cuptor (reteta video)
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1h35m
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: