Petitchef

PIEPT DE PUI UMPLUT LA CUPTOR

Felul principal
4 porții
50 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Cartofii se curata de coaja si se taie felii groase de ca 1/2 cm.Acestea se spala,se zvinta si se amesteca cu ceva ulei in asa fel incit uleiul sa-i cuprinda pe toate partile.
    Ceapa se curata si taie marunt ,la del si usturoiul sis e pune deoparte
  • Pieptii de pui se spala se zvinta bine si li-se taie un buzunar pe mijloc.In feliile de sunca se ruleaza cascavalul si se introduce in pieptul de pui, care in prealabil daca se doreste este bine sa i-se introduca si cite o bucatica de unt frecata cu usturoi,patrunjel si sare.
    Taietura se prinde in scobitori ,iar pieptii de pui se condimenteaza deasupra cu sare si piper.
  • Intr-un recipient rezistent la temperaturi inalte se incinge cele
    2 ls de grasime si cind acesta este incinsa bine bine,se prajesc pieptii de pui pe amindoua partile,se scot si se pun deoparte.
  • In grasimea ramasa se prajeste ceapa pina se inmoaie si prinde ceva culoare, se adaoga lc de zahar se lasa sa se caramelizeze putin si se adaoga usturoiul, se lasa ca 1 min la prajit si in final se adaoga boia de ardei dulce, asta in cazul in care se doreste.
    Totul se trage deoparte si se poate proceda in felul urmator.
  • Ori se aseaza cartofii peste capa prajita si printre ei Baconul(daca se pune)ori se amestca cartofii cu ceapa prajita.Eu nu i-am amestecat ,desi mi-ar fii placut mai mult,deoarece picilor mei nu le place ceapa prajita.
  • Dupa ce cartofii sint in oala acestia se aseaza in asa fel incit in mijlocul lor sa se faca loc pt. a se aseza pieptii de pui prajiti.
  • Deasupra se toarna supa, se aseaza capacul ,sau o folie de aluminiu si se introduce totul in cuptorul preincins la 220°C,Se lasa ca 30 min cu capac/folie, dupa care se mai lasa fara capac/folie pina ce cartofii si carnea au primit o culoare aurie si crocanta, iar supa a scazut.

Rețete inrudite

YouTube



Poze

PIEPT DE PUI UMPLUT LA CUPTOR, poza 1
PIEPT DE PUI UMPLUT LA CUPTOR, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

31/07/2015

Cu mici imbunatatiri... EXCELENTA!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/01/2021

Lc si ls , ce limba ??

(0) (0) Abuz
09/08/2015

Arata f.bine,dar si multe calorii

(0) (0) Abuz
09/08/2015

F bun si rapid de facut !Pofta buna !

(0) (0) Abuz
09/08/2015

Excelent !

(0) (0) Abuz
09/08/2015

Ce reprezinta prescurtarile "lc" si "ls"?

(0) (0) Abuz
09/08/2015

Excelenta!!

(0) (0) Abuz
28/11/2012

Fff buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de pui umplut si garnitura de cartofi cu rozmarin
Piept de pui umplut si garnitura de cartofi cu rozmarin
2 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi noi
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi noi
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Piept de pui umplut cu carnati (2 persoane)
Piept de pui umplut cu carnati (2 persoane)
2 porții
1 oră
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui la cuptor-Petitchef
Pui la cuptor-Petitchef
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu…piept de pui Retete cu…piept de pui Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei