Petitchef

Piept de pui umplut la cuptor

Felul principal
4 porții
50 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4 piepti de pui cu piele si fara os

600-800 g kg cartofi

4 felii de sunca

4 felii/bucatele de cascaval

sare+piper

1/2 legatura de patrunjel

1-2 cepe

3-4 catei de usturoi

100 g bacon(numai cine doreste)

100 ml supa de casa sau din cub Maggi/Knorr

2ls grasime pt. prajit + 1-2ls ulei pt. cartofi

1lc boia de ardei dulce(acesta doar cine doreste

1lc zahar

Preparare

  • Cartofii se curata de coaja si se taie felii groase de ca 1/2 cm.Acestea se spala,se zvinta si se amesteca cu ceva ulei in asa fel incit uleiul sa-i cuprinda pe toate partile.
    Ceapa se curata si taie marunt ,la del si usturoiul sis e pune deoparte
  • Pieptii de pui se spala se zvinta bine si li-se taie un buzunar pe mijloc.In feliile de sunca se ruleaza cascavalul si se introduce in pieptul de pui, care in prealabil daca se doreste este bine sa i-se introduca si cite o bucatica de unt frecata cu usturoi,patrunjel si sare.
    Taietura se prinde in scobitori ,iar pieptii de pui se condimenteaza deasupra cu sare si piper.
  • Intr-un recipient rezistent la temperaturi inalte se incinge cele
    2 ls de grasime si cind acesta este incinsa bine bine,se prajesc pieptii de pui pe amindoua partile,se scot si se pun deoparte.
  • In grasimea ramasa se prajeste ceapa pina se inmoaie si prinde ceva culoare, se adaoga lc de zahar se lasa sa se caramelizeze putin si se adaoga usturoiul, se lasa ca 1 min la prajit si in final se adaoga boia de ardei dulce, asta in cazul in care se doreste.
    Totul se trage deoparte si se poate proceda in felul urmator.
  • Ori se aseaza cartofii peste capa prajita si printre ei Baconul(daca se pune)ori se amestca cartofii cu ceapa prajita.Eu nu i-am amestecat ,desi mi-ar fii placut mai mult,deoarece picilor mei nu le place ceapa prajita.
  • Dupa ce cartofii sint in oala acestia se aseaza in asa fel incit in mijlocul lor sa se faca loc pt. a se aseza pieptii de pui prajiti.
  • Deasupra se toarna supa, se aseaza capacul ,sau o folie de aluminiu si se introduce totul in cuptorul preincins la 220°C,Se lasa ca 30 min cu capac/folie, dupa care se mai lasa fara capac/folie pina ce cartofii si carnea au primit o culoare aurie si crocanta, iar supa a scazut.

Poze

PIEPT DE PUI UMPLUT LA CUPTOR, poza 1
PIEPT DE PUI UMPLUT LA CUPTOR, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

31/07/2015

Cu mici imbunatatiri... EXCELENTA!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/08/2015

Arata f.bine,dar si multe calorii

(0) (0) Abuz
09/08/2015

F bun si rapid de facut !Pofta buna !

(0) (0) Abuz
09/08/2015

Excelent !

(0) (0) Abuz
09/08/2015

Ce reprezinta prescurtarile "lc" si "ls"?

(0) (0) Abuz
DIANA30
DIANA30, 09/08/2015

Avem o oferta speciala si noua !
Obtii rezultate imediat si castigi bani !
Sistem cu totul performant si de incredere !
Satisfactia celor care vor ajunge sa castige bani in timpul liber , este garantata !
Cereti mai multe informatii la adresa de email zkz01&yahoo.com

(0) (1) Abuz
09/08/2015

Excelenta!!

(0) (0) Abuz
28/11/2012

Fff buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de pui umplut cu masline
Piept de pui umplut cu masline
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Piept de pui umplut cu carnati (2 persoane)
Piept de pui umplut cu carnati (2 persoane)
2 porții
1 oră
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.