Petitchef

Medalioane de pui cu bezele de cartofi

Felul principal
2 porții
20 min
40 min
Ușor

Ingrediente

2

Pentru bezelele de cartofi:

Preparare

  • Pieptul de pui se spala, se taie pe lung si apoi in trei fiecare jumatate.
    Se toaca marunt usturoiul si se pune in tigaie cu costita taiata in felii prajindu-se cateva min pe fiacare parte. Nu am folosit ulei pentru ca va lasa costita suficienta grasime. Dupa ce s-a rumenit usor se scoate pe un prosop de hartie sa se scurga. Ciupercile sarate si piperate se pun in tigaie si se "aburesc "cateva minute. Atat ciupercile cat si costita vor capata arome mai accentuate si vor imprumuta discret gustul usturoiului.
    Carne de pui fiind frageda am lasat-o ca atare, doar sarata si piperata.
    Dupa aceste operatiuni am montat pe scobitori bucati de piept, costita si ciuperca. Apoi, intr-un vas uns am asezat medalioanele si am dat la cuptor.
    Pentru bezele am fiert cartofii in apa cu sare si am facut un piure cu celelalte ingrediente. Consistenta piureului trebuie sa fie suficient de moale sa o puteti sprita dar si sa isi pastreze forma. Se spriteaza bezelele direct intr-o tava unsa si se dau 10 -15 min la cuptor, atat cat sa se rumeneasca usor.
    Aici, am gresit putin pentru ca am turnat prea putin piure la fiecare bezea si am fost nevoita sa montez 2-3 bucati. Piureul nu creste la cuptor asa ca trebuie avut grija sa le faceti cat de mari vreti sa iese.
    In ultima faza a coacerii se orneaza cu cascaval.


Întrebări:




Comentarii (18):

Edaniela, 17/03/2014

Aspectuos.. si delicious..

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 19/08/2018

Draga mea, atunci cand spui "bezea" automat te gandesti la albus de ou batut spuma tare cu zahar si coapta in cuptor, iar piureul tau de cartofi nu are nici in clin nici in maneca cu bezeaua; faptul ca l-ai pus cu spritul nu inseamna ca e bezea; si crema de pe tort sau frisca o pui cu spritul dar asta nu in seamna ca sunt bezele de crema sau de frisca.

(3) (2) Abuz
19/03/2014

Interesant sicred ca si gustos, bv

(0) (0) Abuz
18/03/2014

Foarte bun si arata perfect in farfurie! Bravo!

(1) (1) Abuz
18/03/2014

Buuuuuun forte bun

(1) (1) Abuz
18/03/2014

E multy buna

(0) (1) Abuz
17/03/2014

Buuuuuuuun................

(1) (1) Abuz
17/03/2014

Excelenta

(1) (1) Abuz
17/03/2014

Super

(0) (1) Abuz
17/03/2014

Gustos si aspectuos

(1) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Medalioane de dovlecei si feta
Medalioane de dovlecei si feta
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bezele caciula lui mos craciun
Bezele caciula lui mos craciun
15 porții
1 h 45 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Bezele vegane cu aquafaba
Bezele vegane cu aquafaba
6 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cuiburi din cartofi cu oua de prepelita
Cuiburi din cartofi cu oua de prepelita
12 porții
42 min
Ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Retete cu…piept de pui Retete cu…piept de pui Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează