Petitchef

Medalioane de pui cu bezele de cartofi

Felul principal
2 porții
20 min
40 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
-un piept de pui,

-6 felii costita afumata,

-6 ciupercute,

-1-2 catei de usturoi,

-sare,

-piper,



Pentru bezelele de cartofi:

-400 g cartofi,

-sare,

-piper,

-1 ou,

-4-5 linguri lapte,

-o nuca de unt,

-cascaval pentru ornat,

Preparare

  • Pieptul de pui se spala, se taie pe lung si apoi in trei fiecare jumatate.
    Se toaca marunt usturoiul si se pune in tigaie cu costita taiata in felii prajindu-se cateva min pe fiacare parte. Nu am folosit ulei pentru ca va lasa costita suficienta grasime. Dupa ce s-a rumenit usor se scoate pe un prosop de hartie sa se scurga. Ciupercile sarate si piperate se pun in tigaie si se "aburesc "cateva minute. Atat ciupercile cat si costita vor capata arome mai accentuate si vor imprumuta discret gustul usturoiului.
    Carne de pui fiind frageda am lasat-o ca atare, doar sarata si piperata.
    Dupa aceste operatiuni am montat pe scobitori bucati de piept, costita si ciuperca. Apoi, intr-un vas uns am asezat medalioanele si am dat la cuptor.
    Pentru bezele am fiert cartofii in apa cu sare si am facut un piure cu celelalte ingrediente. Consistenta piureului trebuie sa fie suficient de moale sa o puteti sprita dar si sa isi pastreze forma. Se spriteaza bezelele direct intr-o tava unsa si se dau 10 -15 min la cuptor, atat cat sa se rumeneasca usor.
    Aici, am gresit putin pentru ca am turnat prea putin piure la fiecare bezea si am fost nevoita sa montez 2-3 bucati. Piureul nu creste la cuptor asa ca trebuie avut grija sa le faceti cat de mari vreti sa iese.
    In ultima faza a coacerii se orneaza cu cascaval.



Comentarii (18):

Edaniela, 17/03/2014

Aspectuos.. si delicious..

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 19/08/2018

Draga mea, atunci cand spui "bezea" automat te gandesti la albus de ou batut spuma tare cu zahar si coapta in cuptor, iar piureul tau de cartofi nu are nici in clin nici in maneca cu bezeaua; faptul ca l-ai pus cu spritul nu inseamna ca e bezea; si crema de pe tort sau frisca o pui cu spritul dar asta nu in seamna ca sunt bezele de crema sau de frisca.

(1) (0) Abuz
19/03/2014

Interesant sicred ca si gustos, bv

(0) (0) Abuz
18/03/2014

Foarte bun si arata perfect in farfurie! Bravo!

(0) (0) Abuz
18/03/2014

Buuuuuun forte bun

(0) (0) Abuz
18/03/2014

E multy buna

(0) (0) Abuz
17/03/2014

Buuuuuuuun................

(0) (0) Abuz
17/03/2014

Excelenta

(0) (0) Abuz
17/03/2014

Super

(0) (0) Abuz
17/03/2014

Gustos si aspectuos

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Medalioane gratinate
Medalioane gratinate
6 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Piept de pui la cuptor cu cartofi noi
Piept de pui la cuptor cu cartofi noi
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: