Petitchef

Piftele cu sos

Felul principal
4 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se pune carnea intr-un castron,se adauga oul, 1 capatana de usturoi pisat,mararul tocat marunt,sarea piperul si circa 50 gr faina. Se amesteca bine compozitia cu mana pana se omogenizeaza.
  • Se pune faina pe masa de lucru si se modeleaza piftelele .Se incinge ulei intr-o tigaie si se pun piftelele la prajit pana se rumenesc
  • Se curata si cealalta jumatate de capatana de usturoi si se piseaza.Intr-o cratita se incing cateva linguri ulei si se caleste usturoiul pana se aureste,se adauga sosul de rosii si se mai da intr-un clocot.
  • Se completeaza cu apa(aproximativ doi litri), sare ,piper si foi de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand aproape ca a scazut sosul se adauga piftelele si se mai lasa pe foc 10-15 minute.
  • Daca sosul nu e suficient de gros puteti face un rantas din faina(50 gr faina se dizolva cu apa rece apoi se toarna in cratita cand sosul clocoteste si se mesteca continuu ca sa nu faca cocoloase).


Poze

Piftele cu sos
Piftele cu sos - poza 2
Piftele cu sos - poza 3
Piftele cu sos - poza 4
Piftele cu sos - poza 5
Piftele cu sos - poza 6
Piftele cu sos - poza 7
Piftele cu sos - poza 8

Întrebări:




Comentarii:

28/11/2013

Yamyyamy!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/07/2013

Faine

(0) (0) Abuz
21/11/2012

Buna

(0) (0) Abuz
19/06/2012

Merci !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează