Petitchef

Pui stir-fry dulce acrisor

Felul principal
2 porții
30 min
40 min
Ușor
Pentru ca am tot gatit vita aceea stir-fry, am zis sa fac o reteta din pui dar cu gust putin diferit, asa ca am cautat pe net o reteta dulce acrisoara. Am tot crezut ca exista o pasta chinezeasca care este dulce acrisoara, facuta din soia si inca un ingredient, dar nu exista! :) Am tot cautat prin magazine asa ceva, si tot ce am putut gasi a fost un borcan de sos gata facut. Reteta de jos este o replica a acelui sos! Eu cred ca a iesit mai bun decat ce era in borcan!

Ingrediente

Numarul de porții: 2
1/2 piept pui

1/2 ceapa

1 morcov (mediu)

1 ardei gras

1 mana de ciuperci (3-4)

1 mana muguri de bambus

2 cm ghimbir

3 catei usturoi

150g faina de porumb (150-200g ; amidon de porumb)

50 ml sos soia

1/2 lingurita zahar

1 lingura ulei susan

1/2 lamaine

1 lingurita otet de orez

1 lingurita pasta de tomate

50 ml apa

300ml ulei floarea soarelui (300-400 ml)

Preparare

  • Taiati pieptul de pui sub forma de fasii, le puneti intr-un castron cu uleiul de susan si lingura de sos de soia, le amestecati bine si le lasati la macerat 10-15 minute.
  • Dupa macerare in acelasi castron puneti faina de porumb si amestecati bine pana toate fasiile sun foarte bine acoperite, separate si prafutie, sa nu se mai simta umed. Cred ca puteti sa le prajiti si fara faina de porumb daca nu gasiti asa ceva in market!
  • Le prajiti intr-o oala adanca cu mult ulei, cel putin 3 degete, la foc tare pentru maxim 3 minute. Le scoateti si drenati uleiul in excess.
  • Tocati legumele in bucatele mari si le lasati deoparte. Intr-un castrom puneti restul sosului de soia, zaharul, pasta de tomate, otetul de orez, zeama de la lamaie si apa si amestecati pana se topeste zaharul.
  • Incingeti 2 linguri de ulei intr-un wok sau tigaie mare, puneti ghimbirul si usturoiul rase si mestecati de 3-4 ori. Adaugati apoi legumele si sosul format mai sus, amestecati de 2-3 ori si lasati pe foc 1 minut.
  • Puneti si carnea de pui prajita, mai amestecati odata pana cand carnea este acoperita cu sosul din tigaie….si gata!





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui manastiresc
Pui manastiresc
4 porții
55 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui dulce-acrisor cu legume si ananas
Pui dulce-acrisor cu legume si ananas
4 porții
1h40m
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Pui dulce acrisor
Pui dulce acrisor
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Kumquat – fructul dulce-acrisorKumquat – fructul dulce-acrisorRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minute

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: