Petitchef

Pui condimentat cu lamaie la cuptor

Felul principal
4 porții
20 min
2 ore
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
un pui de 1 kg


4 cepe mai mici

3-4 catei de usturoi

100 ml ulei

200 ml vin alb


Pentru condimente:

sare, piper proaspat macinat

piper alb

cimbru uscat

coriandru macinat ( boabe)

rozmarin uscat

maghiran uscat

cuisoare macinata

frunze dafin macinat

usturoi granule

chilli

Preparare

  • Puiul se curata foarte bine, eventual se trece deasupra flacarei.
    Toate condimentele se amesteca, daca aveti varianta uscata, adaugati intr-un mojar si zdrobiti tot, daca aveti proaspat tocati totul marunt.

    Dupa ce puiul este curatat si spalat se sterge de excesul de apa si se condimenteaza cu acest amestec.

    Lamaia se spala cu apa fierbinte, apoi se sterge si se taie felii ( tot cu coaja)
    Ceapa se curata si se taie in 6-8 bucati usturoiul se toaca grob.
  • Introduceti in interiorul puiului jumatate din lamaie, cateva bucati de ceapa si usturoi tocat, iar restul asezati in vasul sau tava in care gatiti puiul.
  • Stropiti putin cu ulei deasupra puiului, iar restul il turnati in tava. Turnati si vinul si acoperiti puiul cu o folie de aluminiu.
  • Introduceti tava in cuptorul incalzit la 150 grade si lasati o ora si jumatate.

    Apoi descoperiti de folie si mai lasati cca 20-30 minute pana ce se rumeneste deasupra. In acest timp stropiti cu sosul din tava.
  • Serviti cu garnitura preferata.

Poze

Pui condimentat cu lamaie la cuptor, poza 1Pui condimentat cu lamaie la cuptor, poza 2Pui condimentat cu lamaie la cuptor, poza 3Pui condimentat cu lamaie la cuptor, poza 4


Comentarii (11):

constanta_s2014
constanta_s2014, 21/08/2018

Slabuta reteta. Prea multe condimente amestecate care isi anuleaza unul altuia aroma ca in final nu mai stii ce gust are preparatul; pielea puiului lasa foarte multa grasime in tava asa ca 100ml ulei este foarte, foarte mult, ar trebui doar cateva picaturi in amestecul de condimente (care ar trebui sa fie mai putine) ca sa se obtina o pasta cu care se unge puiul. Carnea de pui se face la o temperatura mai mare a cuptorului de cca 200 grade, si da, la inceput se lasa acoperit cu folie si in ultima parte fara folie ca sa se rumeneasca frumos dar la foc mare.

(1) (0) Abuz
31/07/2015

Excelent

(0) (0) Abuz
31/07/2015

Arata foarte bine. felicitari !

(0) (0) Abuz
30/07/2015

Dificultate "usor" poate fi daca faci cartofi prajiti sau omleta!

(0) (0) Abuz
26/01/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
07/01/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
26/09/2013

Ffff buna

(0) (0) Abuz
01/09/2013

E bunaaaaa

(0) (0) Abuz
09/07/2013

Atentie la coriandru nu toti il suporta

(0) (0) Abuz
17/04/2013

Superb.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui la cuptor a la jamie oliver
Pui la cuptor a la jamie oliver
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui la cuptor cu cimbru si cartofi
Pui la cuptor cu cimbru si cartofi
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui la cuptor cu lamaie si bulgur
Pui la cuptor cu lamaie si bulgur
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: