Petitchef

Pui Diablo

Rapid, foarte rapid daca sunt snitelele facute deja, arome care se potrivesc perfect si o bomba calorica ce merita dezamorsata macar o data pe an :)

Felul principal
2 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se fac snitelele:
    Pentru 2 portii am folosit 1 piept de pui, 1 ou si pesmet...mult. :)
    Dupa metoda invatata de la Ainsley Harriott... se pune pieptul de pui cu partea unde a avut pielea in jos pe un fund, intre folie alimentara si apoi se bate cu ciocanul pentru snitele pana ajunge la marimea unei farfurii.
  • Se trece prin oul batut, pesmet, ou batut, pesmet.
    Intr-o tigaie inchisa se pune ulei, iar cand s-a incins si acesta se pune snitelul.
    Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti se scoate pe o farfurie, pe prosop de hartie pentru a absoarbi excesul de ulei.
  • Se pune snitelul pe o farfurie daca il vom baga in cuptorul cu microunde sau intr-un vas termorezistent daca il vom baga in cuptor. Peste el se aseaza ciupercile taiate felii sau maslinele, gogosarul taiat felii, sunca si cascavalul.
  • Se baga la cuptor pentru a se topi cascavalul.
    Se serveste cu sos de maioneza cu usturoi .
  • Sos de maioneza cu usturoi:
    2 oua (se folosesc doar galbenusurile);

    1 lingurita mustar;

    sucul de la 1/2 lamaie;

    ulei;

    2 linguri smantana;

    2 catei de usturoi;

    sare si piper.
  • Pentru inceput se pune un ou la fiert si se lasa sa fiarba 10 minute. Se raceste, cu ajutorul unei furculite sa marunteste galbenusul intr-un vas de mixer. Apoi se adauga mustarul si celalalt galbenus crud. Pun mustar in maioneza pentru ca in afara de gustul placut pe care il are, nu sunt probleme de a se taia maioneza.
  • Se toarna ulei, putin cate putin si se mixeaza, cand am ajuns la cantitatea dorita. Apoi se pune sucul de lamaie, se mixeaza, ustoroiul frecat bine pana devine o pasta si iar se mixeaza. La sfarsit se potriveste de sare si piper. Se adauga doua linguri de smantana si se amesteca usor cu o lingura pana se incorporeaza bine.


Întrebări:




Comentarii (22):

21/09/2015

S-A MAI TREZIT UN BUCATAR....

(0) (0) Abuz
14/09/2015

Fff grasa cu multe calorii !!!

(0) (0) Abuz
12/09/2015

F.Bun

(0) (0) Abuz
12/09/2015

In loc de sosul de maioneza se poate folosi un sos de iaurt dietetic preparat cu putin mustar si o lingurita de ulei de masline. cat despre snitele, in loc sa fie prajite in ulei, pot fi puse pe o foaie de copt, in tava la cuptorul preincalzit. tonele de calorii se vor diminua considerabil mai ales alaturi de o salata verde stropita din belsug cu lamaie!!!!

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 12/09/2015

Mda......

(0) (0) Abuz
12/09/2015

Aiurea bomba calorica.
Daca asta e bomba atunci niste sarmale intre care mai pui si ceva slaninuta, asta ce este? Hiroshima???

(0) (0) Abuz
12/09/2015

O SA INCERC SA FOLOSESC NUMAI CUPTORUL, IN LOC DE PRAJIRE....

(0) (0) Abuz
12/09/2015

De ce diablo...nu are nimik pikant...!

(0) (0) Abuz
29/11/2012

Good

(0) (0) Abuz
CookWithAna
CookWithAna, 16/11/2012

Imi place!!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui en papillote
Pui en papillote
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
2 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui la cuptor-petitchef
Pui la cuptor-petitchef
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui cu taitei (expres)
Pui cu taitei (expres)
1 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează