Petitchef

Ulei aromat cu busuioc

Acompaniamente
1 porții
10 min
Foarte ușor
Uneori e nevoie doar de un mic truc pentru a da gust unei farfurii cu mancare.
Trucul nostru este uleiul aromat cu busuioc, super usor de realizat.

Ingrediente

Numarul de porții: 1
10 gr de busuioc proaspat

250 ml ulei de masline

Materiale

1 sticla de 250 ml

Preparare

  • Etapa 1 - Ulei aromat cu busuioc
    Adaugati frunzele de busuioc intr-o sticla. Turnati uleiul de masline si inchideti sticla.
  • Etapa 2 - Ulei aromat cu busuioc
    Lasati frunzele sa se macereze timp de 30 de zile intr-un loc uscat, ferit de lumina. Filtrati uleiul: indepartati frunzele si gata!

Video

YouTube

Observații:

Sticla: Puteti folosi o sticla cu ulei de masline si adăugati ingredientele direct in ea.

Busuioc: Evitati sa spalati busuiocul cu apa, este mai bine sa il curatati cu o perie, pentru a nu-si pierde aromele.

Poze

Ulei aromat cu busuioc, poza 1Ulei aromat cu busuioc, poza 2Ulei aromat cu busuioc, poza 3Ulei aromat cu busuioc, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ulei picant
Ulei picant
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ulei de masline aromat cu busuioc si usturoi
Ulei de masline aromat cu busuioc si usturoi
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide
Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide
5 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: