Petitchef

Risotto ai gamberi e zafferano/pilaf de orez cu creveti si sofran

Felul principal
2 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Punem intii un litru de apa la fiert, apoi aruncam in el knorr-ul, curatim gamberii
  • In 2-3 linguri de ulei prajim ceapa, pina devine aurie. Adaugam orezul si amestecam totul pentru jumatate de minut.
  • Adaugam vinul, iar cind acesta s-a evaporat, incepem punem cu polonicul cite un pic din supa de legume. Adaugam cite un pic, nu toata supa o data si avem grija sa nu se lipeasca. Orezul pe , s-a facut cam in 20 de minute.
  • Cu cinci minute inainte de a fi gata pilaful, adaugam gamberii si sofranul. Gustam sa vedem daca mai e nevoie de sare, desi supa fiind sarata nu ar trebui.
  • Orezul trebuie sa fie "al dente", deci nu prea moale. Inchidem aragazul, adaugam patrunjelul, amestecam, punem in farfurii si mincam.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Comentarii:

19/02/2015

Tare

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu creveti si mazare
Risotto cu creveti si mazare
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Risotto cu St Jacques si sofran
Risotto cu St Jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
3.8 / 5
Rețetă RISOTTO KIT
RISOTTO KIT
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1h45m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosRetete cu... crevetiRetete cu... crevetiDe ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei