Petitchef

Risotto ai gamberi e zafferano/pilaf de orez cu creveti si sofran

Felul principal
2 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2



- 1/2 ceapa

- 1/2 catel usturoi

- patrunjel

- vin alb

- ulei

- un cubulet knorr de legume

Preparare

  • Punem intii un litru de apa la fiert, apoi aruncam in el knorr-ul, curatim gamberii
  • In 2-3 linguri de ulei prajim ceapa, pina devine aurie. Adaugam orezul si amestecam totul pentru jumatate de minut.
  • Adaugam vinul, iar cind acesta s-a evaporat, incepem punem cu polonicul cite un pic din supa de legume. Adaugam cite un pic, nu toata supa o data si avem grija sa nu se lipeasca. Orezul pe , s-a facut cam in 20 de minute.
  • Cu cinci minute inainte de a fi gata pilaful, adaugam gamberii si sofranul. Gustam sa vedem daca mai e nevoie de sare, desi supa fiind sarata nu ar trebui.
  • Orezul trebuie sa fie "al dente", deci nu prea moale. Inchidem aragazul, adaugam patrunjelul, amestecam, punem in farfurii si mincam.



Comentarii:

19/02/2015

Tare

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
2.5 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Risotto cu roquefort
Risotto cu roquefort
2 porții
45 min
Ușor
Rețetă Risotto cu creveti si mazare
Risotto cu creveti si mazare
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Risotto cu sofran si calcan
Risotto cu sofran si calcan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiDe ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?Mirinul sau vinul dulce din orezMirinul sau vinul dulce din orez

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: