Petitchef

Risotto ai gamberi e zafferano/Pilaf de orez cu creveti si sofran

Felul principal
2 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Punem intii un litru de apa la fiert, apoi aruncam in el knorr-ul, curatim gamberii
  • In 2-3 linguri de ulei prajim ceapa, pina devine aurie. Adaugam orezul si amestecam totul pentru jumatate de minut.
  • Adaugam vinul, iar cind acesta s-a evaporat, incepem punem cu polonicul cite un pic din supa de legume. Adaugam cite un pic, nu toata supa o data si avem grija sa nu se lipeasca. Orezul pe , s-a facut cam in 20 de minute.
  • Cu cinci minute inainte de a fi gata pilaful, adaugam gamberii si sofranul. Gustam sa vedem daca mai e nevoie de sare, desi supa fiind sarata nu ar trebui.
  • Orezul trebuie sa fie "al dente", deci nu prea moale. Inchidem aragazul, adaugam patrunjelul, amestecam, punem in farfurii si mincam.


Întrebări:




Comentarii:

19/02/2015

Tare

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci la cookeo
Risotto cu ciuperci la cookeo
4 porții
26 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Retete cu... creveti Retete cu... creveti Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.