Petitchef

Risotto ai gamberi e zafferano/pilaf de orez cu creveti si sofran

Felul principal
2 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2



- 1/2 ceapa

- 1/2 catel usturoi

- patrunjel

- vin alb

- ulei

- un cubulet knorr de legume

Preparare

  • Punem intii un litru de apa la fiert, apoi aruncam in el knorr-ul, curatim gamberii
  • In 2-3 linguri de ulei prajim ceapa, pina devine aurie. Adaugam orezul si amestecam totul pentru jumatate de minut.
  • Adaugam vinul, iar cind acesta s-a evaporat, incepem punem cu polonicul cite un pic din supa de legume. Adaugam cite un pic, nu toata supa o data si avem grija sa nu se lipeasca. Orezul pe , s-a facut cam in 20 de minute.
  • Cu cinci minute inainte de a fi gata pilaful, adaugam gamberii si sofranul. Gustam sa vedem daca mai e nevoie de sare, desi supa fiind sarata nu ar trebui.
  • Orezul trebuie sa fie "al dente", deci nu prea moale. Inchidem aragazul, adaugam patrunjelul, amestecam, punem in farfurii si mincam.

Întrebări:




Comentarii:

19/02/2015

Tare

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu creveti si mazare
Risotto cu creveti si mazare
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Risotto cu St Jacques si sofran
Risotto cu St Jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
3.5 / 5
Rețetă RISOTTO KIT
RISOTTO KIT
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1h45m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.