Petitchef

Risotto cu sparanghel

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
un manunchi de sparanghel verde


200 g orez arborio

aprox. 1 l supa de legume

Preparare

  • Cozile sparanghelului sunt tari si lemnoase, asa ca trebuie eliminate. Simplu, indoim lujerul, si in mod natural se va rupe exact acolo unde trebuie; aruncam partile lemnoase. Curatam putin din coaja, cu cutitul economic, pana unde incep mugurii.
  • Punem o oala cu apa multa la fiert, impreuna cu o priza de sare, una de zahar si putin ulei de masline. pus sparanghelul in apa din momentul cand aceasta clocotea, si am lasat fix 5 minute, apoi scurs si transferat repede intr-un vas cu apa rece ca gheata- astfel fierberea se opreste, si sparanghelul isi pastreaza vie culoarea. Taiem cozile sparanghelului bucatele mici, mugurii ii pastram intregi. Cozile le facem piure, cu putina apa.
  • Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei de masline, si putin unt, adaugam ceapa, si cand aceasta devine sticloasa, adaugam si orezul, calim pana cand acesta are tendinta sa se lipeasca. In acel moment, adaugam un polonic de supa fierbinte - supa trebuie sa stea pe foc mic, ca sa ramana fierbinte pe tot parcursul prepararii risotto-ului.
  • Cand polonicul de supa s-a absorbit, adaugam altul, amestecam putin, si lasam orezul sa absoarba lichidul. Nu trebuie pazit intre timp apucat de calcat. Din cand in cand, mergeam si mai turnam un polonic se supa Cam in 20-25 de minute e gata. In final, adaugam piure-ul si mugurii de sparanghel, si mai lasam acoperit 5 minute.

Poze

Risotto cu sparanghel, poza 1Risotto cu sparanghel, poza 2Risotto cu sparanghel, poza 3Risotto cu sparanghel, poza 4Risotto cu sparanghel, poza 5



Comentarii (13):

laura cioabla, 07/11/2017

SUPER BUN

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/10/2016

Multumesc de retete.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/06/2013

Azi vreau sa incerc reteta nu stiu dar mia lasat apa in gura ham

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
John_, 07/11/2017

Silvia, draga mea, cred ca ai folosit pecorino la calcat, ca in reteta nu apare. Acum stiu ca ai sa te superi iar pe mine, dar cauta sa te amuzi si tu de reteta, chiar daca, poate, astia de la PetitC au comis-o iar.

(1) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Nu ma supar. Au lasat ceva afara.
" Am servit cu feliute de pecorino romano si pentru un final delicios, am adaugat cateva picaturi de ulei de trufe."
http://silvia-unaalta.ro/2009/11/13/risotto-cu-sparanghe/

Cristinika k furinik, 07/11/2017

Dragi si drage !
Chiar nu mai putem gati orez cu sparanghel decat cu pecorino ! Branza noastra ne sta in gat !

(1) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

In primul rand, ca e risotto, si cam cere parmezan, sau o branza tare, cu gust puternic.

22/02/2017

Super bun

(0) (0) Abuz
13/04/2014

I like it

(0) (0) Abuz
05/04/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
19/12/2013

Ce e pecorino romano?

(0) (0) Abuz
14/06/2013

Acum am preparat-o e foooarte buna.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu fenicul si conopida
Risotto cu fenicul si conopida
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci
Risotto cu ciuperci
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci si busuioc
Risotto cu ciuperci si busuioc
4 porții
1 oră
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
2.5 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Sparanghel – colectie de reteteSparanghel – colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: