Petitchef

ROSII UMPLUTE CU VINETE

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Vinetele se pun la copt pe flacara aragazului pentru a li se arde repede coaja pana la carbonizare; in acest mod, miezul se coace repede, vinetele nu fierb in zeama lor (daca se coc pe plita sau in cuptor, unde temperatura nu este atat de ridicata, se fierb in zeama lor, miezul se inchide la culoare si nu se va mai albi).
  • Vinetele se tin pe o parte, se coc pana cand se arde complet coaja, apoi se intorc pe alta parte si, astfel, de jur-imprejur si la varf. Sunt gata cand sunt moi peste tot. Vinetele copate se pun pe o planseta; se desprinde coaja, cu ajutorul unui cutit inoxidabil, fara a folosi apa. Vanata se intoarce, apoi, cu jumatatea curatata, pe o planseta curata si se curata la fel si partea cealalata.
  • Vinetele se curata imediat ce se iau de pe foc ca sa iasa vaporii, altfel acestia se condenseaza sub coaja, iar lichidul format se coloreaza de la coaja si innegreste miezul.
  • Vinetele astfel curatate se pun pe o planseta din lemn, se desfac in cate 2-3 fasii la varf; planseta se aseaza inclinata pentru a se scurge zeama din ele. Dupa ce s-au scurs, vinetele se toaca cu un cutit special din lemn, care fiind mai greu decat unul de plastic, le toaca mai bine si mai repede.
  • Vinetele tocate se pun intr-un castron unde se amesteca cu 2-3 linguri de maioneza, sare si o ceapa mica tocata foarte fin. Se iau cateva rosii, se taie la fiecare cate un capacel, apoi li se scoate miezul. Fiecare rosie astfel pregatita se va umple cu salata de vinete.


A adi`s blog

Poze

ROSII UMPLUTE CU VINETE
ROSII UMPLUTE CU VINETE - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

30/06/2013

Este super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/08/2013

Super gustuoasà.....multmim frumuos

(0) (0) Abuz
14/06/2012

Excelente, aranjate pe foi de salata, sunt gustoase si aspectuoase

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Roșii confiate în friteuza cu aer
Roșii confiate în friteuza cu aer
2 porții
37 min
Foarte ușor
Rețetă Rosii cherry caramelizate
Rosii cherry caramelizate
10 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează