Petitchef

Rosii umplute cu vinete

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2


o ceapa mica

sare

Preparare

  • Vinetele se pun la copt pe flacara aragazului pentru a li se arde repede coaja pana la carbonizare; in acest mod, miezul se coace repede, vinetele nu fierb in zeama lor (daca se coc pe plita sau in cuptor, unde temperatura nu este atat de ridicata, se fierb in zeama lor, miezul se inchide la culoare si nu se va mai albi).
  • Vinetele se tin pe o parte, se coc pana cand se arde complet coaja, apoi se intorc pe alta parte si, astfel, de jur-imprejur si la varf. Sunt gata cand sunt moi peste tot. Vinetele copate se pun pe o planseta; se desprinde coaja, cu ajutorul unui cutit inoxidabil, fara a folosi apa. Vanata se intoarce, apoi, cu jumatatea curatata, pe o planseta curata si se curata la fel si partea cealalata.
  • Vinetele se curata imediat ce se iau de pe foc ca sa iasa vaporii, altfel acestia se condenseaza sub coaja, iar lichidul format se coloreaza de la coaja si innegreste miezul.
  • Vinetele astfel curatate se pun pe o planseta din lemn, se desfac in cate 2-3 fasii la varf; planseta se aseaza inclinata pentru a se scurge zeama din ele. Dupa ce s-au scurs, vinetele se toaca cu un cutit special din lemn, care fiind mai greu decat unul de plastic, le toaca mai bine si mai repede.
  • Vinetele tocate se pun intr-un castron unde se amesteca cu 2-3 linguri de maioneza, sare si o ceapa mica tocata foarte fin. Se iau cateva rosii, se taie la fiecare cate un capacel, apoi li se scoate miezul. Fiecare rosie astfel pregatita se va umple cu salata de vinete.
A adi`s blog

Poze

ROSII UMPLUTE CU VINETE, poza 1
ROSII UMPLUTE CU VINETE, poza 2



Comentarii:

30/06/2013

Este super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/08/2013

Super gustuoasà.....multmim frumuos

(0) (0) Abuz
14/06/2012

Excelente, aranjate pe foi de salata, sunt gustoase si aspectuoase

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Rosii umplute cu doua creme/pomodorini alle due creme
Rosii umplute cu doua creme/pomodorini alle due creme
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Rosii umplute cu salata de icre afumata
Rosii umplute cu salata de icre "afumata"
8 porții
1h10m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Rosii umplute cu salata de icre afumata
Rosii umplute cu salata de icre "afumata"
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rosii cherry caramelizate
Rosii cherry caramelizate
10 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.