Petitchef

Salata cu dovleac si arpacas cu vinegreta balsamica

Cris_cokieCris_cokie mai multe rețete
(4.75/5 - 4 voturi)
Felul principal
4 porții
3 ore
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4 porții
- un dovleac in forma de para

- 1 lingura ulei de masline

- 250 g arpacas

- 300 g broccoli, taiat in bucati medii

- 100 g rosii uscate la soare, taiate

- 1 ceapa rosie mica, taiata

- 2 linguri de seminte de dovleac

- 1 lingura capere, scurse

- 15 masline negre, fara samburi

- o mana de frunze de busuioc, taiate

- 5 linguri otet balsamic

- 6 linguri ulei de masline extra-virgin

- 1 lingura mustar Dijon

- 1 catel de usturoi, taiat fin

Preparare

Etapa 1

Puneti la inmuiat graul/arpacasul pentru 2-3 ore.Dupa inmuiere, fierbeti in apa sarata timp de ~1h pana cand este facut, dar totusi al dente.
Incalziti cuptorul la 200° C.Puneti bucatile de dovleac itnr-o tava unsa cu ulei de masline.Coaceti 20 min (sau pana cand e gata).

Etapa 2

Intre timp, amestecati ingredientele dressingului intr-un bol, asezonati cu sare si piper (iese un sos maroniu, din cauza otetului balsamic).Scurgeti graul/arpacasul , puneti-l intr-un castron si turnati peste dressingul.Amestecati bine si lasati sa se raceasca.

Etapa 3

Fierbeti broccoli in apa cu sare, apoi scurgeti si racoriti in apa rece (il ajuta sa-si pastreze culoarea).Scurgeti bine.Adaugati broccoli si restul ingredientelor in castronul cu grau/arpacas si amestecati bine.Se poate pastra timp de 3 zile in frigider.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: