Petitchef

Saramura pescareasca

Felul principal
6 porții
4 ore
40 min
Ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Pestele sarat trebuie pus cateva ore in apa pentru ca altfel riscati sa nu il puteti manca. Asa ca, odata desarat acest peste puteti trece si la pregatirea celuilalt. Adica, se spala, se curata de solzi(aici am ignorat faza cu pestele pus pe gratar cu solzi cu tot pentru ca nu se cade la o saramura asa de buna). Se taie pestele cum doriti de mare, se unge cu ulei si se prajeste pe gratar, la foc ceva mai iute asa ca nu se va lipi deloc.
    Atentie la cat de bine ati desarat fitofagul, eu nu mai sarez pestele proaspat. Pe gratar, alaturi de peste puneti rosiile, ardeiul capia si cel iute. Odata coapte legumele se curata de coaja, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas mai maricel care sa cuprinda si pestele. Se adauga usturoiul zdrobit, boiaua de ardei, verdeturile tocate marunt si uleiul. Cand pestele este gata se pune peste celelalte ingredinte iar peste toate se toarne 500 ml apa fiarta(chiar clocotita). Se acopera vasul si se lasa sa se odihneasca si sa se intrepatrunda aromele, atat cat aveti radare(cel putin 10 min).
    Cred ca va dati seama ce nebunie de saramura iese aici! Cum va spuneam, pentru mine personal fac reteta fara ardei si usturoi(de ardei iute nu mai vorbesc) si tot grozava iese. Savoarea este data de pestele sarat, de prezenta legumelor si mai ales de cea a cimbrului. Este posibil ca aceste cantitati sa nu fie suficiente pentru sase portii!!!

Rețete inrudite

YouTube

Chakchouka


Întrebări:




Comentarii (27):

14/09/2016

CU TOATE INGREDIENTELE INCLUSE ESTE EXCELENT DE BUNA CU MAMALIGUTA PE CARE O PRAPADESTE.CORNELIU P.ONESTI-BC.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/08/2013

Ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Maria2tudoreanu, 17/08/2018

EXCLUS CIMBRUL !!! nu-i tocana, peştele copt pe jumatate se pune in apa care a fiert cu putin ulei, doua rosii mari si un ardei, se lasa cateva clocote, se opreşte focul, se pune usturoiul , se acopera cu capac pentru 10 min. La servire se pune patrunjel. Sunt din Tulcea, preparati saramura astfel nu o sa regretati.

(1) (0) Abuz
14/09/2016

F buna

(0) (0) Abuz
14/09/2016

Ce saramura este aia fara ardei si usturoi!? Pentru asta am dat doar o stea

(1) (0) Abuz
04/09/2016

Fara ardei si usturoi! Peste cu apa fiarta?

(0) (0) Abuz
07/01/2015

Super retetele .multumesc si pofta buna.

(0) (0) Abuz
05/01/2015

NU UITATI MAMALIGUTA !

(0) (0) Abuz
06/10/2014

F.gustos,f.bun

(0) (0) Abuz
06/10/2014

Eu ii pun si ardei iute ,plus usturoi, cred ca este mai bun asa. Cat priveste cimbrul, ma abtin.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chakchouka
Chakchouka
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paste cu chorizo ​​​​
Paste cu chorizo ​​​​
3 porții
40 min
Foarte ușor

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează