Petitchef

Saramura pescareasca

Felul principal
6 porții
4 ore
40 min
Ușor
Saramura pescareasca
  • (4.44/5 - 169 voturi)
  • 27
Saramura pescareasca
 

Ingrediente

Numarul de porții: 6
-un file fitofag sarat(cca 400 g),

-un file fitofag proaspat(cca5-600g),

-2 bucati macrou (500 g),




-50 ml ulei,

-2 rosii proaspete,

-un ardei iute,

-un ardei capia mare,

-3-4 catei usturoi,

-o lingurita de boia dulce,

Partea care mi-a placut la reteta este ca usturoiul, ardeiul capia si ardeiul iute sunt optionale si gustul saramurei nu are cu nimic de suferit daca nu le folositi.

Preparare

  • Pestele sarat trebuie pus cateva ore in apa pentru ca altfel riscati sa nu il puteti manca. Asa ca, odata desarat acest peste puteti trece si la pregatirea celuilalt. Adica, se spala, se curata de solzi(aici am ignorat faza cu pestele pus pe gratar cu solzi cu tot pentru ca nu se cade la o saramura asa de buna). Se taie pestele cum doriti de mare, se unge cu ulei si se prajeste pe gratar, la foc ceva mai iute asa ca nu se va lipi deloc.
    Atentie la cat de bine ati desarat fitofagul, eu nu mai sarez pestele proaspat. Pe gratar, alaturi de peste puneti rosiile, ardeiul capia si cel iute. Odata coapte legumele se curata de coaja, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas mai maricel care sa cuprinda si pestele. Se adauga usturoiul zdrobit, boiaua de ardei, verdeturile tocate marunt si uleiul. Cand pestele este gata se pune peste celelalte ingredinte iar peste toate se toarne 500 ml apa fiarta(chiar clocotita). Se acopera vasul si se lasa sa se odihneasca si sa se intrepatrunda aromele, atat cat aveti radare(cel putin 10 min).
    Cred ca va dati seama ce nebunie de saramura iese aici! Cum va spuneam, pentru mine personal fac reteta fara ardei si usturoi(de ardei iute nu mai vorbesc) si tot grozava iese. Savoarea este data de pestele sarat, de prezenta legumelor si mai ales de cea a cimbrului. Este posibil ca aceste cantitati sa nu fie suficiente pentru sase portii!!!


Comentarii (27):

Maria2tudoreanu, 17/08/2018

EXCLUS CIMBRUL !!! nu-i tocana, peştele copt pe jumatate se pune in apa care a fiert cu putin ulei, doua rosii mari si un ardei, se lasa cateva clocote, se opreşte focul, se pune usturoiul , se acopera cu capac pentru 10 min. La servire se pune patrunjel. Sunt din Tulcea, preparati saramura astfel nu o sa regretati.

(1) (0) Abuz
06/10/2014

Incearca toata varaianta asta cu apa in care s-a odihnit pestele circa 45 min! elimina cimbrul si adaoga neaparata ardeiul iute ( el este vedeta saramurii) usturoiul si verdeata o sa te ajute mai mult in gustul saramurii, daca le pui ultimile!..ps..incerca asezonarea si cu cateva frunze de leusteam!...meritaaa!

(0) (0) Abuz
04/09/2013

Da, asa ceva am mancat si in delta dar pestele era crap, undeva la 4 kg ca sa fie mai grasutz. Atentie, saramura adevarata se face cu 1/3 vin sec alb asa cum am mancat la murighiol

(0) (1) Abuz
14/09/2016

CU TOATE INGREDIENTELE INCLUSE ESTE EXCELENT DE BUNA CU MAMALIGUTA PE CARE O PRAPADESTE.CORNELIU P.ONESTI-BC.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
04/10/2014

Cimbrul, mararul si boia de ardei nu are ce cauta in saramura!Poate pentru unii putin usturoi si atat!

(1) (0) Abuz
06/10/2014

Eu ii pun si ardei iute ,plus usturoi, cred ca este mai bun asa. Cat priveste cimbrul, ma abtin.

(0) (0) Abuz
04/10/2014

Am facut si eu dar nu am pus boia dulce ,incerc si cu boia dar fara cimbru .

(0) (0) Abuz
14/09/2016

Ce saramura este aia fara ardei si usturoi!? Pentru asta am dat doar o stea

(1) (0) Abuz
04/08/2011

Imi pare tare bun . eu nu stiu sa gatesc peste.

(0) (0) Abuz
19/07/2013

Maine fac si eu ........mi se pare excelenta

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: