Petitchef

Saramura pescareasca

Felul principal
6 porții
4 ore
40 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
-un file fitofag sarat(cca 400 g),

-un file fitofag proaspat(cca5-600g),

-2 bucati macrou (500 g),




-50 ml ulei,

-2 rosii proaspete,

-un ardei iute,

-un ardei capia mare,

-3-4 catei usturoi,

-o lingurita de boia dulce,

Partea care mi-a placut la reteta este ca usturoiul, ardeiul capia si ardeiul iute sunt optionale si gustul saramurei nu are cu nimic de suferit daca nu le folositi.

Preparare

  • Pestele sarat trebuie pus cateva ore in apa pentru ca altfel riscati sa nu il puteti manca. Asa ca, odata desarat acest peste puteti trece si la pregatirea celuilalt. Adica, se spala, se curata de solzi(aici am ignorat faza cu pestele pus pe gratar cu solzi cu tot pentru ca nu se cade la o saramura asa de buna). Se taie pestele cum doriti de mare, se unge cu ulei si se prajeste pe gratar, la foc ceva mai iute asa ca nu se va lipi deloc.
    Atentie la cat de bine ati desarat fitofagul, eu nu mai sarez pestele proaspat. Pe gratar, alaturi de peste puneti rosiile, ardeiul capia si cel iute. Odata coapte legumele se curata de coaja, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas mai maricel care sa cuprinda si pestele. Se adauga usturoiul zdrobit, boiaua de ardei, verdeturile tocate marunt si uleiul. Cand pestele este gata se pune peste celelalte ingredinte iar peste toate se toarne 500 ml apa fiarta(chiar clocotita). Se acopera vasul si se lasa sa se odihneasca si sa se intrepatrunda aromele, atat cat aveti radare(cel putin 10 min).
    Cred ca va dati seama ce nebunie de saramura iese aici! Cum va spuneam, pentru mine personal fac reteta fara ardei si usturoi(de ardei iute nu mai vorbesc) si tot grozava iese. Savoarea este data de pestele sarat, de prezenta legumelor si mai ales de cea a cimbrului. Este posibil ca aceste cantitati sa nu fie suficiente pentru sase portii!!!



Comentarii (27):

14/09/2016

CU TOATE INGREDIENTELE INCLUSE ESTE EXCELENT DE BUNA CU MAMALIGUTA PE CARE O PRAPADESTE.CORNELIU P.ONESTI-BC.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/08/2013

Ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Maria2tudoreanu, 17/08/2018

EXCLUS CIMBRUL !!! nu-i tocana, peştele copt pe jumatate se pune in apa care a fiert cu putin ulei, doua rosii mari si un ardei, se lasa cateva clocote, se opreşte focul, se pune usturoiul , se acopera cu capac pentru 10 min. La servire se pune patrunjel. Sunt din Tulcea, preparati saramura astfel nu o sa regretati.

(1) (0) Abuz
14/09/2016

F buna

(0) (0) Abuz
14/09/2016

Ce saramura este aia fara ardei si usturoi!? Pentru asta am dat doar o stea

(1) (0) Abuz
04/09/2016

Fara ardei si usturoi! Peste cu apa fiarta?

(0) (0) Abuz
07/01/2015

Super retetele .multumesc si pofta buna.

(0) (0) Abuz
05/01/2015

NU UITATI MAMALIGUTA !

(0) (0) Abuz
06/10/2014

F.gustos,f.bun

(0) (0) Abuz
06/10/2014

Eu ii pun si ardei iute ,plus usturoi, cred ca este mai bun asa. Cat priveste cimbrul, ma abtin.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Saramura de peste
Saramura de peste
2 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Saramura de macrou
Saramura de macrou
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Saramura de biban la grill (gratar)
Saramura de biban la grill (gratar)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: