Petitchef

SARAMURA DE PESTE

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se curata pestele de intestine, dar nu si de solzi.Se spala bine cu apa rece, apoi se portioneaza, se cresteaza partea groasa a pestelui(sus, la sira spinarii), apoi se presara pe bucatile de carne, un praf de sare.
  • Se incinge gratarul,se unge cu slanina si se frige pestele pe ambele parti.Cand este bine patruns,se ia de pe gratar si cu un cutit se curata usor de solzii arsi si se aseaza bucata peste bucata intr-un castron.
  • Se fierbe intr-o cratita apa cu un praf de sare, iar dupa cateva clocote se adauga piperul, sucul de rosii sau pasta dizolvata in apa,cimbrul maruntit si la sfarait se adauga si usturoiul zdrobit Se stinge focul si se baga si ardeiul iute taiat in patru si se presara si patrunjelul tocat marunt.
  • Se toarna saramura fierbinte peste pestele fript apoi se acopera vasul cateva minute cu un capac.
    Serveste saramura decorata cu felii subtiri de lamaie si cu mamaliguta.

Rețete inrudite

YouTube

Chakchouka


Poze

SARAMURA DE PESTE
SARAMURA DE PESTE - poza 2
SARAMURA DE PESTE - poza 3
SARAMURA DE PESTE - poza 4
SARAMURA DE PESTE - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crochete de pește cu lămâie
Crochete de pește cu lămâie
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cod negru cu roșii, lămâie și chimen
Cod negru cu roșii, lămâie și chimen
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Humus cu sfecla rosie
Humus cu sfecla rosie
4 porții
5 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Sandvișuri turcești cu chiftele köfte
Sandvișuri turcești cu chiftele köfte
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează