Petitchef

Saramura de biban la grill (gratar)

Felul principal
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Acest peste nu se curata de solzi, i se inlatura decat intestinele si branhiile,se spala si se sterge sau se zvanta bine.
    In cazul in care bibanii au icre ,dupa spalare icrele se sterg,se sareaza si se introduc inapoi cu grija in interiorul pestilor ,un deliciu.
  • Bibanii se sareaza si se frig la grill,gratar,plita sau pe o tabla presarata cu sare grunjoasa. Se frig pe ambele parti,dupa care se introduc in saramura fierbinte. Daca frigeti pestele pe plita ,puteti frige si rosiile...Dau un gust aparte saramurii rosiile coapte.
  • Pentru saramura se adauga intr-o oala rosiile taiate felii, ardeiul tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat, sare,cimbru si piper dupa gust si se pun la fiert in cca 1 l apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si ardeiul.
  • Cand sunt fierte se adauga patrunjelul, uleiul,otetul, se mai potriveste de sare,piper,cimbru,se mai adauga apa daca este prea groasa saramura si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.

Poze

SARAMURA DE BIBAN LA GRILL (GRATAR), poza 1
SARAMURA DE BIBAN LA GRILL (GRATAR), poza 2
SARAMURA DE BIBAN LA GRILL (GRATAR), poza 3
SARAMURA DE BIBAN LA GRILL (GRATAR), poza 4
SARAMURA DE BIBAN LA GRILL (GRATAR), poza 5
SARAMURA DE BIBAN LA GRILL (GRATAR), poza 6
SARAMURA DE BIBAN LA GRILL (GRATAR), poza 7
SARAMURA DE BIBAN LA GRILL (GRATAR), poza 8
SARAMURA DE BIBAN LA GRILL (GRATAR), poza 9

Întrebări:




Comentarii:

07/07/2013

Mirfic!! :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Gica, 11/11/2018

N-am incercat reteta pentru ca nu am reusit sa trec de punctul 1: ... i se inlatura decat intestinele si branhiile :))))

(0) (0) Abuz
28/06/2015

Am inteles ca pestele nu se curata de solzi dar N-am INTELES daca in saramura se adauga cu solzi cu tot sau nu

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Super reteta

(0) (0) Abuz
14/11/2013

Foarte buuuunnaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!1

(0) (0) Abuz
01/11/2013

Sanatos

(0) (0) Abuz
29/07/2013

Suna foarte bine!chiar maine de lasatul secului am sa fac aceasta reteta

(0) (0) Abuz
24/05/2013

Delicios

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tortilla la grill - perfect brunch
Tortilla la grill - perfect brunch
1 porții
12 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chakchouka
Chakchouka
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Saramura de peste
Saramura de peste
2 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Saramura de pui
Saramura de pui
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Saramura pescareasca
Saramura pescareasca
6 porții
4h40m
Ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.