Petitchef

Saramura de macrou

Felul principal
4 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

sare

boia iute

zeama de lamaie




rosii decojite

Preparare

  • Pestele se curata,se spala si se sareaza.Se frige pe gratarul incins.
  • Cat s-a facut pestele preparat si saramura.
    Intr-un vas se pune putina apa cu sare la fiert,se adauga usturoiul si ceapa taiate marunt,rosiile decojite tocate,putina boia iute,cimbru.
  • Se fierb toate impreuna cateva minute,apoi se stoarce zeama de lamaie si se potriveste de sare.
  • Zeama fierbinte se rastoarna peste macrou.
    Se serveste musai cu mamaliga.

Poze

SARAMURA DE MACROU, poza 1SARAMURA DE MACROU, poza 2SARAMURA DE MACROU, poza 3SARAMURA DE MACROU, poza 4SARAMURA DE MACROU, poza 5SARAMURA DE MACROU, poza 6SARAMURA DE MACROU, poza 7



Comentarii (28):

Virginia, 09/11/2017

Foarte buna!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/09/2013

Cunosc forte bine reteta, intradevar este forte gustoasa

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
25/08/2013

Sper sa fie bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
F1940
F1940, 04/04/2018

Aveti in vedere ca sunt multe variante de saramura. Este adevarat, ca cea de crap,este cea a la John.Pofta buna. Florin

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 09/11/2017

Tocmai ma pregateam sa spun ca reteta ta e cam paralela cu saramura cand am citit comentariul lui John_, . A spus el tot ceea ce voiam eu sa spun. Bravo John_, , asa e, oamenii astia habar nu au ce inseamna o saramura adevarata!

(1) (0) Abuz
John_, 09/11/2017

Mimisor draga, esti praf in bucatarie. Habar n-ai ce inseamna o saramura de peste. Macroul o fi el peste dar n-are ce cauta aici. Cred ca ai vrut sa ne transmiti cam ce-ai improvizat tu intr-o zi, cu ce aveai prin frigider. Boia, usturoi si ceapa fierte, zeama de lamaie, rosii fierte? De unde le-ai scos Mimisor? Saramura se face doar cu rosii, ardei gras si iute, toate fripte pe gratar, maruntite, si apoi date doar intr-un clocot, cu cimbru proaspat. Se opreste focul si se adauga pestele fript (nu se rastoarna saramura peste peste), si se acopera pentru 15-20 minute. Dupa vreo zece minute se adauga usturoiul taiat foarte fin sau presat. Inainte de servire se scot crengutele de cimbru proaspat. In rest reteta este sublima!
M-a amuza "ploaia" de stelute din comentariile anilor trecuti. E limpede ca niciunul n-a preparat si n-a mancat vreodata o saramura adevarata. Daca merge cu macrou si rosii fierte, o sa faca si ei cu hamsie sau guvizi, cu telina, pastarnac sau cartofi fierti (ca asta aveau prin frigider).

(1) (0) Abuz
02/03/2014

Foare buna

(0) (0) Abuz
13/01/2014

Banuiesc ca este foarte gustos pestele.

(0) (0) Abuz
22/12/2013

Minunata

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Bun bun

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Macrou cu mustar
Macrou cu mustar
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Spaghete konjac à la provençale
Spaghete konjac à la provençale
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Saramura pescareasca
Saramura pescareasca
6 porții
4h40m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Saramura de peste
Saramura de peste
2 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Saramura de biban la grill (gratar)
Saramura de biban la grill (gratar)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cateva cuvinte despre ... MacrouCateva cuvinte despre ... Macrou

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: