Petitchef

SARAMURA DE MACROU

Felul principal
4 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pestele se curata,se spala si se sareaza.Se frige pe gratarul incins.
  • Cat s-a facut pestele preparat si saramura.
    Intr-un vas se pune putina apa cu sare la fiert,se adauga usturoiul si ceapa taiate marunt,rosiile decojite tocate,putina boia iute,cimbru.
  • Se fierb toate impreuna cateva minute,apoi se stoarce zeama de lamaie si se potriveste de sare.
  • Zeama fierbinte se rastoarna peste macrou.
    Se serveste musai cu mamaliga.


Poze

SARAMURA DE MACROU
SARAMURA DE MACROU - poza 2
SARAMURA DE MACROU - poza 3
SARAMURA DE MACROU - poza 4
SARAMURA DE MACROU - poza 5
SARAMURA DE MACROU - poza 6
SARAMURA DE MACROU - poza 7

Întrebări:




Comentarii (30):

Virginia, 09/11/2017

Foarte buna!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/09/2013

Cunosc forte bine reteta, intradevar este forte gustoasa

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
25/08/2013

Sper sa fie bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
pompierulpescar, 26/08/2020

Mananc frecvent saramura de macrou. Este delicioasa. Modul dvs. de preparare nu este cel traditional. pestele se frige pe pat de sare gronjoasa. Intre timp se pune apa la fiert cu usturoi pasat si ardei iute. Se lasa sa fiarba. Cand pestele s-a copt se curata de sare si se pune in apa clocotita (fara a fi pe foc) si se pune capacul. Aceasta este reteta traditionala. Rosiile, ardeii sau alte legume au aparut recent.

(0) (0) Abuz
giculina, 01/11/2019

Nici macar din punct de vedere estetic nu ma atrage sa mananc asa ceva ,,plus ca saracul macrou a fost ciopartit...arata urat de tot nota 0000

(0) (0) Abuz
F1940
F1940, 04/04/2018

Aveti in vedere ca sunt multe variante de saramura. Este adevarat, ca cea de crap,este cea a la John.Pofta buna. Florin

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 09/11/2017

Tocmai ma pregateam sa spun ca reteta ta e cam paralela cu saramura cand am citit comentariul lui John_, . A spus el tot ceea ce voiam eu sa spun. Bravo John_, , asa e, oamenii astia habar nu au ce inseamna o saramura adevarata!

(1) (0) Abuz
John_, 09/11/2017

Mimisor draga, esti praf in bucatarie. Habar n-ai ce inseamna o saramura de peste. Macroul o fi el peste dar n-are ce cauta aici. Cred ca ai vrut sa ne transmiti cam ce-ai improvizat tu intr-o zi, cu ce aveai prin frigider. Boia, usturoi si ceapa fierte, zeama de lamaie, rosii fierte? De unde le-ai scos Mimisor? Saramura se face doar cu rosii, ardei gras si iute, toate fripte pe gratar, maruntite, si apoi date doar intr-un clocot, cu cimbru proaspat. Se opreste focul si se adauga pestele fript (nu se rastoarna saramura peste peste), si se acopera pentru 15-20 minute. Dupa vreo zece minute se adauga usturoiul taiat foarte fin sau presat. Inainte de servire se scot crengutele de cimbru proaspat. In rest reteta este sublima!
M-a amuza "ploaia" de stelute din comentariile anilor trecuti. E limpede ca niciunul n-a preparat si n-a mancat vreodata o saramura adevarata. Daca merge cu macrou si rosii fierte, o sa faca si ei cu hamsie sau guvizi, cu telina, pastarnac sau cartofi fierti (ca asta aveau prin frigider).

(1) (0) Abuz
02/03/2014

Foare buna

(0) (0) Abuz
13/01/2014

Banuiesc ca este foarte gustos pestele.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Samosas cu macrou și cremă de brânză
Samosas cu macrou și cremă de brânză
3 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum se gătește macrou în cuptor?
Cum se gătește macrou în cuptor?
2 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Macrou cu mustar
Macrou cu mustar
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Fajitas la air fryer!
Fajitas la air fryer!
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Cateva cuvinte despre... Macrou Cateva cuvinte despre... Macrou

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează