Petitchef

BORS RUSESC CU SMANTANA

Felul principal
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se spala carnea si se fierbe cca 60min in 3 litri de apa. Se scoate si se indeparteaza grasimea. se lasa sa se raceasca apoi se taie cuburi de 1cm.
  • Se decojesc sfeclele si se taie felii de 3mm. se oparesc rosiile, se decojesc si se taie cuburi sau se pune conserva.
  • Se incinge untul intr-o oala, se caleste ceapa, se adauga sfecla, rosiile, otet, sare, piper, zahar si 250 ml supa. Se lasa sa fiarba la foc mic 30 minute.
  • Se toaca varza si se da in fiert in restul de zeama . Se adauga sare, sunca, carnea de vita, firele de patrunjel si foaia de dafin. Se fierbe 30 minute. se adauga supa de sfecla.


Poze

BORS RUSESC CU SMANTANA
BORS RUSESC CU SMANTANA - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

24/03/2016

EXCELENT.CORNELIU P.ONEŞTI-BC.

(0) (0) Abuz
23/03/2016

Imi place o asemenea ciorbita, dar i-as pune la sfarsit putin bors . N-ar mai fi bors rusesc, e clar. Nu prea ma atrage otetul la ciorbe, indiferent din ce sunt preparate.

(0) (0) Abuz
23/03/2016

Acest fel de mancare este excelent. Credeti-ma, am mancat "bors rusesc"
mult timp la vapoarele rusesti care veneau in portul Constanta si de fiecare
data ceream "supliment".
De acord cu preparatul cunoscut la noi sub numele de "bors de putina", in realitate
de borcan, este foarte gustos si vitaminizat dar, ganditi-va, jumatate din Romania
habar n-are de "bors". Ardelenii mananca aproape exclusiv supa, oltenii acresc ciorba cu
corcoduse sau zeama de varza,la fel si moldovenii,(curechi), iar pe Dunare, inclusiv Delta,
borsul pescaresc se acreste numai cu...otet !

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 23/03/2016

Of, of, of ! Mananca matale borsul asta care pentru noi nu e bors. E un amestec ciudat care, pe mine personal, nu ma imbie deloc.

(0) (0) Abuz
23/03/2016

Am vazut mai jos o intrebare: "unde-i borsul?" Acesta este borsul. rusii nu pun lichidul numit de noi "bors", ci il numesc asa datorita otetului si sfeclei + smantanii pe care le folosesc la acest "Bors (shci-in limba rusa). Acolo-i borsul!

(0) (0) Abuz
23/03/2016

UNDE-I BREEE BORȘUL, S-A OȚETIT ???!!! :))))

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Moelleux cu legume si smantana
Moelleux cu legume si smantana
4 porții
1 h 10 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Spanac cu oua si smantana
Spanac cu oua si smantana
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Flan cu smântână fără lactoză
Flan cu smântână fără lactoză
8 porții
5 h 10 m
Foarte ușor
Rețetă Gratin de cod si smantana
Gratin de cod si smantana
6 porții
1 h 5 m
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! Burrata sau saculetul cu mozzarella si smantana Burrata sau saculetul cu mozzarella si smantana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează