Petitchef

Bors rusesc cu smantana

Felul principal
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500-600g carne vita

2 sfecle rosii mici

2 rosii sau 1 cutie conserva rosii in bulion taiate bucati

20g unt

2 cepe tocate

3 lingurite otet

sare, piper, zahar

200 g varza alba

80 g sunca taiata cuburi

2 fire patrunjel

1 foaie dafin


2 linguri patrunjel tocat

Preparare

  • Se spala carnea si se fierbe cca 60min in 3 litri de apa. Se scoate si se indeparteaza grasimea. se lasa sa se raceasca apoi se taie cuburi de 1cm.
  • Se decojesc sfeclele si se taie felii de 3mm. se oparesc rosiile, se decojesc si se taie cuburi sau se pune conserva.
  • Se incinge untul intr-o oala, se caleste ceapa, se adauga sfecla, rosiile, otet, sare, piper, zahar si 250 ml supa. Se lasa sa fiarba la foc mic 30 minute.
  • Se toaca varza si se da in fiert in restul de zeama . Se adauga sare, sunca, carnea de vita, firele de patrunjel si foaia de dafin. Se fierbe 30 minute. se adauga supa de sfecla.

Poze

BORS RUSESC CU SMANTANA, poza 1BORS RUSESC CU SMANTANA, poza 2



Comentarii:

24/03/2016

EXCELENT.CORNELIU P.ONEŞTI-BC.

(0) (0) Abuz
23/03/2016

Imi place o asemenea ciorbita, dar i-as pune la sfarsit putin bors . N-ar mai fi bors rusesc, e clar. Nu prea ma atrage otetul la ciorbe, indiferent din ce sunt preparate.

(0) (0) Abuz
23/03/2016

Acest fel de mancare este excelent. Credeti-ma, am mancat "bors rusesc"
mult timp la vapoarele rusesti care veneau in portul Constanta si de fiecare
data ceream "supliment".
De acord cu preparatul cunoscut la noi sub numele de "bors de putina", in realitate
de borcan, este foarte gustos si vitaminizat dar, ganditi-va, jumatate din Romania
habar n-are de "bors". Ardelenii mananca aproape exclusiv supa, oltenii acresc ciorba cu
corcoduse sau zeama de varza,la fel si moldovenii,(curechi), iar pe Dunare, inclusiv Delta,
borsul pescaresc se acreste numai cu...otet !

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 23/03/2016

Of, of, of ! Mananca matale borsul asta care pentru noi nu e bors. E un amestec ciudat care, pe mine personal, nu ma imbie deloc.

(0) (0) Abuz
23/03/2016

Am vazut mai jos o intrebare: "unde-i borsul?" Acesta este borsul. rusii nu pun lichidul numit de noi "bors", ci il numesc asa datorita otetului si sfeclei + smantanii pe care le folosesc la acest "Bors (shci-in limba rusa). Acolo-i borsul!

(0) (0) Abuz
23/03/2016

UNDE-I BREEE BORȘUL, S-A OȚETIT ???!!! :))))

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Bors de fasole pastai cu smantana si turnatei
Bors de fasole pastai cu smantana si turnatei
4 porții
50 min
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Bors rusesc
Bors rusesc
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Moelleux cu legume si smantana
Moelleux cu legume si smantana
4 porții
1h10m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Burrata sau saculetul cu mozzarella si smantanaBurrata sau saculetul cu mozzarella si smantanaGanache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantanaGanache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantanaSosul cu smantanaSosul cu smantana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: