Petitchef

Sarmale

Sarbatori Fericite si un An Nou exact asa cum va doriti!!!

Felul principal
8 porții
30 min
1 oră
Dificil

Ingrediente

8

Preparare

  • Desfaceti frunzele de varza una cate una taiati fiecare frunza pe jumatate, daca este prea mare si indepartati cotorul.
  • Tocati ceapa si morcovul marunt si caliti-le in putin ulei impreuna cu orezul.
    Amestecati carnea cu oul, ceapa calita cu orez-ul, felia de paine si un praf de sare si piper (aveti grija insa sa nu puneti sare prea multa deoarece varza acra este sarata)
  • Puneti cate o linguta din amestecul de carne peste o frunza de varza si infasurati sarmalele strans apoi impingeti capetele usor cu un deget avand grija sa nu se rupa.
  • Tocati resturile de varza pe care nu le-ati folosit la infasurat presarati jumatate pe fundul vasului unde veti gati sarmalele, apoi puneti sucul de rosii si bacon-ul taiat fasii.
  • Asezati usor sarmalele peste bacon.
    Turnati apa cat sa acopere sarmalele asezati foile de dafin printre ele apoi presarati boabele de piper si restul de varza tocata.
  • Acoperiti vasul cu un capac si lasati pe foc mic pentru 1 ora sau pana se fierbe varza.
    Serviti cu mamaliguta si un ardei iute daca aveti.
    POFTA BUNA


Poze

Sarmale
Sarmale - poza 2
Sarmale - poza 3
Sarmale - poza 4
Sarmale - poza 5
Sarmale - poza 6
Sarmale - poza 7

Întrebări:

Te antreb de ce trebuie ou???/ de ce trebuie paine anmuiata??????ca doar nu faci chiftelute , sunt din ARDEAL DAR ASA CEVA ANCA NU AM AUZIT ...nu mai posta asa ceva .

Răspuns:

Acum dragul/a meu/a fiecare face sarmale cum stim sau cum am invatat. De asemenea sunt atatea retete pe internet tu poti alege sa le prepari cum vrei. Ced ca poti fi de acord cu mine cand spun ca fiecare are dreptul sa posteze ce vrea. Iti multumesc ca imi vizitezi retetele si poate chiar prepari unele dintre ele. X




Comentarii (24):

02/01/2016

Bacon-ul,orez-ul,de ce nu si o-ul?

(0) (0) Abuz
02/01/2016

Nici eu nu am auzit sa se puna oua si paine in sarmale . Ca sa iasa fragede si pufoase , compozitia , indiferent ce carne folositi , se framanta foarte bine adaugandu-se apa si ulei , e ideal chiar sa fie pregatita cu o zi inainte iar vasul in care se pun la fiert sa fie de pamant .

(0) (0) Abuz
15/04/2014

Dece piine in sarmale??? stiam ca doar la chiftele si icre se pune piine.

(0) (0) Abuz
02/01/2014

Fara paine

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Foarte bune

(0) (0) Abuz
31/12/2013

F.bune, nu toata lumea mananca porc

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Eu nu am mai auzit de ou si piine in sarmale imi pare bine ca nu sint invitata dv le maninc acasa la mine fara ou si piine inca o mai puneti si pe situl vostru russssssssssiiiiiiinnnnneeeeeeeeee

(0) (2) Abuz
ciobanu_t2013
ciobanu_t2013, 31/12/2013

Ok

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Sarmale cu carne de vita, acum de Craciun si Anul nou? Nu cumva si baconul trebuie sa fie de vita? Te-ai dat cu arab

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Sddsdjjhdgjhjhfjdhdshjdhdjhjhfj

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor)
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Nasi goreng, preparatul de orez indonezian anti-risipă!
Nasi goreng, preparatul de orez indonezian anti-risipă!
2 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Burger monstru
Burger monstru
1 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Retete de …sarmale Retete de …sarmale

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează