Petitchef

Sarmale

Felul principal
8 porții
30 min
60 min
Dificil
Sarbatori Fericite si un An Nou exact asa cum va doriti!!!

Ingrediente

Numarul de porții: 8
o varza murata

500 g carne tocata de vita

6 linguri orez

un ou

un morcov potrivit

o felie paine inmuiata in lapte


100-150 ml suc de rosii

3 felii bacon afumat

3 foi dafin

7 boabe de piper

sare si piper

Preparare

  • Desfaceti frunzele de varza una cate una taiati fiecare frunza pe jumatate, daca este prea mare si indepartati cotorul.
  • Tocati ceapa si morcovul marunt si caliti-le in putin ulei impreuna cu orezul.
    Amestecati carnea cu oul, ceapa calita cu orez-ul, felia de paine si un praf de sare si piper (aveti grija insa sa nu puneti sare prea multa deoarece varza acra este sarata)
  • Puneti cate o linguta din amestecul de carne peste o frunza de varza si infasurati sarmalele strans apoi impingeti capetele usor cu un deget avand grija sa nu se rupa.
  • Tocati resturile de varza pe care nu le-ati folosit la infasurat presarati jumatate pe fundul vasului unde veti gati sarmalele, apoi puneti sucul de rosii si bacon-ul taiat fasii.
  • Asezati usor sarmalele peste bacon.
    Turnati apa cat sa acopere sarmalele asezati foile de dafin printre ele apoi presarati boabele de piper si restul de varza tocata.
  • Acoperiti vasul cu un capac si lasati pe foc mic pentru 1 ora sau pana se fierbe varza.
    Serviti cu mamaliguta si un ardei iute daca aveti.
    POFTA BUNA

Poze

Sarmale, poza 1Sarmale, poza 2Sarmale, poza 3Sarmale, poza 4Sarmale, poza 5Sarmale, poza 6Sarmale, poza 7

Întrebări:

Te antreb de ce trebuie ou???/ de ce trebuie paine anmuiata??????ca doar nu faci chiftelute , sunt din ARDEAL DAR ASA CEVA ANCA NU AM AUZIT ...nu mai posta asa ceva .

Răspuns:

Acum dragul/a meu/a fiecare face sarmale cum stim sau cum am invatat. De asemenea sunt atatea retete pe internet tu poti alege sa le prepari cum vrei. Ced ca poti fi de acord cu mine cand spun ca fiecare are dreptul sa posteze ce vrea. Iti multumesc ca imi vizitezi retetele si poate chiar prepari unele dintre ele. X




Comentarii (24):

02/01/2016

Bacon-ul,orez-ul,de ce nu si o-ul?

(0) (0) Abuz
02/01/2016

Nici eu nu am auzit sa se puna oua si paine in sarmale . Ca sa iasa fragede si pufoase , compozitia , indiferent ce carne folositi , se framanta foarte bine adaugandu-se apa si ulei , e ideal chiar sa fie pregatita cu o zi inainte iar vasul in care se pun la fiert sa fie de pamant .

(0) (0) Abuz
15/04/2014

Dece piine in sarmale??? stiam ca doar la chiftele si icre se pune piine.

(0) (0) Abuz
02/01/2014

Fara paine

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Foarte bune

(0) (0) Abuz
31/12/2013

F.bune, nu toata lumea mananca porc

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Eu nu am mai auzit de ou si piine in sarmale imi pare bine ca nu sint invitata dv le maninc acasa la mine fara ou si piine inca o mai puneti si pe situl vostru russssssssssiiiiiiinnnnneeeeeeeeee

(0) (2) Abuz
ciobanu_t2013
ciobanu_t2013, 31/12/2013

Ok

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Sarmale cu carne de vita, acum de Craciun si Anul nou? Nu cumva si baconul trebuie sa fie de vita? Te-ai dat cu arab

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Sddsdjjhdgjhjhfjdhdshjdhdjhjhfj

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale in dovleac
Sarmale in dovleac
8 porții
5 ore
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Sarmale cu legume - de post
Sarmale cu legume - de post
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tomato Burger
Tomato Burger
1 porții
20 min
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete de …sarmaleRetete de …sarmale

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: