Petitchef

Sarmale din varza acra

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
800 g carne tocata amestec

2 cepe tocate

2 linguri orez

1 cael de usturoi tocat

1/2 lingurita cimbru tocat

3/4 lingurita de menta

1 cutie rosii in bulion

boia de ardei

sare

piper

ulei

apa

1 varza acra mare

Preparare

  • Se spal varza, daca este prea acra se lasa putin la apa. Se desprind foile una cate una. Se taie cotoarele. Daca frunzele sunt prea mari, se taie în jumatate.
  • Se amesteca carnea tocata, ceapa calita, orezul, usturoiul, cimbrul, menta, sarea i piperul. Se umplu foile de varza, apoi se ruleaza cu totul. Frunze de varza prea mici sau prea rigide ce nu se poate rula, va vor taia julien cat mai subtire.
  • Iîn partea de jos a vasului se aseaza un strat de varza tocata, apoi afumatura, ca felii de bacon, carnati, slanina, dupa gust, pentru aroma.
  • Se aliniaza sarmalele in rand, cat mai strans. Se acopera cu alt strat de varza si asa mai departe. Ultimul strat va fi varza tocata.
  • Se adauga sosul de rosii si rosiile taiate, apa cat sa acopere sarmalele si se fierb la foc potrivit cca. o jumatate de ora.
  • Dupa aceea se dau la cuptor pentru inca 20-30 minute. Se servesc, dupa gust cu mamaliga si smantana.

Poze

Sarmale din varza acra, poza 1Sarmale din varza acra, poza 2Sarmale din varza acra, poza 3




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Mumii din foietaj
Mumii din foietaj
8 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sarmale din varza dulce ii
Sarmale din varza dulce ii
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie
Sarmale din carne de pui in foi de vita-de-vie
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: