Petitchef

Sarmale in foi de varza proaspata cu suc de rosii

Felul principal
8 porții
30 min
40 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Pentru varza oparita: 2 verze mai mici/ 1 mai mare,100 ml otet, 1 lg sare, cimbru, marar, apa.

Umplutura: 1 kg carne tocata de porc/ amestec cu vita, 1 ceapa, 150 gr orez, sare, piper, boia de ardei, 50 ml suc de rosii/ bulion, coaste afumate/ alta afumatura, cimbru, marar, 150-200 ml suc de rosi/ bulion.

Preparare

  • In primul rand oparim varza, punem apa pana la jumatatea oalei, adaugam otetul, sarea si cimbrul, mararul. Scoatem cotorul verzei cu ajutorul unui cutit ca sa putem lua frunzele mai bine si punem in oala cu apa clocotita... lasam la oparit pana ce se desprind frunzele si se inmoaie putin, apoi taiem frunzele cu cutitul, asa procedam pana ce taiem toate frunzele.
    Pentru umplutura, condimentam carnea tocata, adaugam orezul si ceapa tocata, turnam sucul de rosi si amestecam. Cu aceasta umplutura umplem fiecare foaie de varza, daca frunza este mare taiem pe diagonala in 2. Eu fac sarmalele intr-o oala sub presiune, sunt mai bune si isi pastreaza aromele si fierb mult mai repede. Asezam pe fund 1-2 frunze de varza apoi cimbrul si mararul, apoi asezam sarmalutele si printre asezam cate o bucata de costita afumata, deasupra tocam varza marunta si turnam apa aproape sa acopere sarmalele apoi sucul de rosii peste, punem capacul si fiebem 40-50 min, daca nu sunteti siguri ca a fiert desfaceti o sarma si verificati. Serviti cu smantana si mamaliguta! POFTA BUNA!!!

Poze

Sarmale in foi de varza proaspata cu suc de rosii, poza 1Sarmale in foi de varza proaspata cu suc de rosii, poza 2Sarmale in foi de varza proaspata cu suc de rosii, poza 3



Comentarii (35):

03/09/2016

Foarte bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/02/2015

Normal ca sunt gustoase, dar sunt si foarte hranitoare...mincare adevarata, romineasca

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
hiris007
hiris007, 24/02/2015

Cu o singura exceptie,am gatito fara carne!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/10/2013

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/08/2015

Da f.buna dar din păcate sarmalele sunt produs Turcesc si Romani au copiat

(0) (0) Abuz
27/02/2015

Foarte bun !

(0) (0) Abuz
24/02/2015

Imi plac rumenite la cuptor,le mai pun si putin vin

(0) (0) Abuz
18/04/2014

Numia placut

(0) (0) Abuz
15/04/2014

Excelente

(0) (0) Abuz
13/03/2014

Foarte foarte bune.....

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Sarmale in foi de varza (reteta video)
Sarmale in foi de varza (reteta video)
10 porții
2h20m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Sarmale in foi de varza
Sarmale in foi de varza
8 porții
3h30m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Sarmale in foi de varza
Sarmale in foi de varza
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Salata indiana de varzaSalata indiana de varza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: