Petitchef

Cum sa faci sarmale bune departe de varza din putina

Felul principal
3 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
1 varza creata mai mare

700 g - 1 kg carne tocata de porc cu grasime

cateva bucatele de grasime

1 ceapa mare

1/2 cana orez nefiert

1 ou

1 lingurita oregano uscat + cateva crengute de oregano

1/2 lingurita boia

1 lingurita rasa de sare si piper proaspat macinat

1 pachet de varza acra

1 lingurita + 2 linguri pasta de rosii

2 foi de dafin

sare si piper dupa gust

Preparare

  • Intr-o oala mare se pune varza si se acopera cu apa. Se pune la fiert . Cand incepe sa se inmoaie, se tine cu o furculita si cu cutitul se taie frunzele de langa cotor, pe masura ce se inmoaie si se scot afara. Operatiunea se poate face si cu cateva zile inainte, iar varza oparita se poate pastra in frigider sau in congelator pe o perioada mai mare.
  • Se amesteca carnea cu oul, ceapa, orezul, lingurita rasa de sare, piper dupa gust, boiaua, lingurita de oregano si lingurita de pasta de rosii. Intr-o cratita sau oala cu fundul gros se face un "pat" din varza acra si crengute de oregano. Se invelesc sarmalele: intr-o foaie de varza se pune la un capat aproximativ 2 linguri de amestec de carne, se indoaie capatul, apoi marginile, si se ruleaza sarmaua strans.
  • Se aseaza in oala cu capatul liber in jos. La fel se procedeaza cu restul, si se aseaza una langa alta, pana cand se umple un strat. Se pune peste primul strat de sarmale pasta de rosii , foile de dafin, bucatele de grasime si un alt strat de varza acra.
  • Apoi se continua cu al doilea strat de sarmale, pana cand se termina umplutura. Se acopera sarmalele cu o farfurie intoarsa si se umplu cu apa sa le acopere.
  • Se pun la foc mediu 2-3 ore, adaugandu-se apa cand scade, si adaugandu-se sare si piper dupa gust . La fel se pot potrivi si de acre, mai adaugandu-se zeama din punga cu varza acra daca va plac mai acre.

Poze

Cum sa faci sarmale bune departe de varza din putina, poza 1Cum sa faci sarmale bune departe de varza din putina, poza 2Cum sa faci sarmale bune departe de varza din putina, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

03/12/2013

Fff bune

(0) (0) Abuz
11/09/2013

Multumesc de idee

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cum sa traiesti sanatos (i) - supa clara
Cum sa traiesti sanatos (i) - supa clara
12 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Cum vopsim oua rosii natural...cu foi de ceapa rosie
Cum vopsim oua rosii natural...cu foi de ceapa rosie
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cum sa faci sushi simplu ca 'buna-ziua'
Cum sa faci sushi simplu ca 'buna-ziua'
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cum sa faci orez expandat
Cum sa faci orez expandat
10 porții
10 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!Cum sa faci popcorn acasa!Cum sa faci popcorn acasa!Cum se fac galuste pufoase din gris?Cum se fac galuste pufoase din gris?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: