Sarmale in foi de varza murata

(4.50/5 - 6 voturi)

  • Sarmale in foi de varza murata
  • Sarmale in foi de varza murata, Poza 2
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
10 min
Gătire:
20 min
Gata în:
30 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 1 kg carne de porc
- 3-4 cepe
- varza murata
- cateva bucati de slanina
- condimente: sare, piper
- 2 oua
- 200 g orez

Preparare

Etapa 1

Tocam carnea, slanina, ceapa, le punem intr-un bol, adaugam condimentele, ouale si orezul si framantam o pasta de carne tocata cu care vom umple foile de varza murata.

Etapa 2

Luam din amestecul de carne tocata cate o lingura si o punem peste o frunza de varza murata.

Etapa 3

Apoi impachetam sarmaua, avand grija la capete, te impingem cu degetul inauntru.

Etapa 4

Asezam pe fundul unei oale un strat de varza tocata, cateva frunze de cimbru, dupa care asezam sarmalele pe marginile oalei.

Etapa 5

In mijlocul oalei asezam o bucata de afumatura sau, specific ardelenilor, sangeretele.

Etapa 6

Presaram cateva boabe de piper si acoperim cu cateva frunze de varza murata. Adaugam si putina apa si dam sarmalele la fiert la foc mediu pentru 1-2 ore.

Rețete inrudite


Întrebări:










Punctează această reţetă:



Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Muraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiVarza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale