Petitchef

Friptura de vitel cu sos rosu si tarhon

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Carnea se spala,se sterge sau se zvanta bine.Fiecare bucata de carne se infasoara in folie de alimente ,se bate putin pe ambele parti ,se unge bine cu unt cu tarhon pe ambele parti ,dupa care se aseaza pe gratar,grill sau direct in tigaie pentru a se rumeni frumos pe ambele parti.
  • A primit cadou un set de tigai din titan si sunt extraordinare;folosesc foarte putin ulei,iese un gratar adevarat s.a.m.d,se indeparteaza manerele si pot fi folosite chiar in cuptor,iar timpul de preparare termica al alimentelor este mult mai mic.
  • Separat se prepara sosul.Rosiile spalate,decojite si maruntite se pun la fiert intr-o craticioara impreuna cu sucul de rosii,vinul,usturoiul pisat ,mierea de albine sau zaharul ,piper,coriandru,foi de dafin, scortisoara, cuisoare,piper macinat,sare dupa gust. In momentul in care sosul a fiert suficient se strecoara pentru a obtine un sos rosu,fin si limpede.
  • Se va turna inapoi in craticioara ,se adauga 2-3 linguri de ulei de masline,se pun bucatile de carne si se mai lasa pe foc pana este patrunsa carnea .Spre sfarsit se adauga tarhonul tocat si se mai da intr-un clocot.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Friptura de vitel cu sos rosu si tarhon, poza 1
Friptura de vitel cu sos rosu si tarhon, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de curcan in sos de vin rosu
Friptura de curcan in sos de vin rosu
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza
Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Friptura de porc cu sos de vin rosu
Friptura de porc cu sos de vin rosu
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pesto Rosu
Pesto Rosu
3 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Friptura Orloff
Friptura Orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.