Petitchef

SOS DE CIUPERCI CU SMANTANA

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se spala si se taie ciupercile în felii subtiri. Se inabusa pe foc cu 1/2 lingura de unt. Se face un rantas alb, din 1/2 lingura de unt si o lingura de faina.
  • Se stinge cu zeama de carne. Se adauga ciupercile inabusite, sare si putin parunjel tocat fin. Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand. Daca sosul este prea gros, se mai adauga zeama de carne.
  • Se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata. Se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot, dar la foc mic, pentru ca sa nu se taie smantana.


Întrebări:




Comentarii:

28/05/2012

Imediat prepar si eu reteta asta ca mi se pare buna si simpla

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează