Petitchef

Sos de ciuperci cu smantana

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se spala si se taie ciupercile în felii subtiri. Se inabusa pe foc cu 1/2 lingura de unt. Se face un rantas alb, din 1/2 lingura de unt si o lingura de faina.
  • Se stinge cu zeama de carne. Se adauga ciupercile inabusite, sare si putin parunjel tocat fin. Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand. Daca sosul este prea gros, se mai adauga zeama de carne.
  • Se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata. Se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot, dar la foc mic, pentru ca sa nu se taie smantana.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:




Comentarii:

28/05/2012

Imediat prepar si eu reteta asta ca mi se pare buna si simpla

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sos de smantana si usturoi
Sos de smantana si usturoi
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Sos de pui cu masline si ciuperci
Sos de pui cu masline si ciuperci
2 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Sos de ciuperci cu smantana
Sos de ciuperci cu smantana
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.