Petitchef

Miel cu sos de iaurt

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
800 g. carne macra de miel

300 ml. iaurt

zeama de la 1/2 de lamaie

1 lingurita sare

4-5 linguri ulei

2 cepe mijlocii, taiate felii sau 5-6 legaturi de ceapa verde

1 lingurita (rasa) boia iute

2 lingurite chimen, macinat

1 lingurita seminte de coriandru, macinate

400 g. rosii proaspete decojite sau din conserva

2 ardei mici iuti, rosii (optional)

garnitura de orez sau cartofi natur

Preparare

  • Taiati carnea de miel in cubulete; puneti carnea intr-un castron si amestecati cu sare si zeama de lamaie:Adaugati iaurtul si amestecati bine.
  • Lasati la marinat cel putin 1, 2 ore sau peste noapte. Peste noapte e ideal, va zic .Incingeti uleiul intr-o cratita si caliti ceapa. Adaugati condimentele (pe care le puteti inlocui cu o lingurita de condimente speciale pentru carne de miel), rosiile si ardeiul iute, si mai lasati cca. 5 minute pe foc.
  • Adaugati carnea de miel cu sosul de iaurt.Acoperiti si fierbeti, la foc mic, aprox. o ora sau pana cand se fragezeste carnea. Nu uitati sa amestecati, din cand in cand.Poze, ca pe vremuri,pe muchia de la pavilion .Decorati cu inele de ceapa verde sau patrunjel:si serviti cu multa, multa pofta.
  • E o mancarica incredibil de buna, veti fi cu siguranta incantati de gustul ei.
    Sosul, picant, de iaurt, s-a dovedit a fi compania ideala pentru bucatile fragede de miel.

Poze

Miel cu sos de iaurt, poza 1Miel cu sos de iaurt, poza 2Miel cu sos de iaurt, poza 3Miel cu sos de iaurt, poza 4Miel cu sos de iaurt, poza 5Miel cu sos de iaurt, poza 6Miel cu sos de iaurt, poza 7Miel cu sos de iaurt, poza 8





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Miel libanez in sos picant
Miel libanez in sos picant
4 porții
2h50m
Foarte ușor
Rețetă Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi
Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noi
4 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Miel-curry cu dovleac
Miel-curry cu dovleac
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
Tzatziki, sosul grecesc cu castravete si iaurt
10 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

De ce iaurt de casa?De ce iaurt de casa?Invioreaza-te cu un Iaurt Parfait!Invioreaza-te cu un Iaurt Parfait!Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: