Petitchef

Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval

Felul principal
4 porții
30 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g pulpa caprioara

2 -3 linguri unt

200 g cascaval

2 bucati ceapa

50 ml vin alb dulce


2-3 linguri faina

200 g ciuperci din conserva

1 legatura patrunjel verde

300 ml smantana

¼ lingurita nucsoara macinata,

sare, piper alb

Preparare

  • Canea o feliem felii mai subtiri cam cat latul unui cutit. Dam feliile de carne prin faina , apoi in untul incins le prajim la foc iute pe ambele parti , dupa care le scoatem intr-un vas .
  • Ceapa taiata marunt se caleste pe untura ramasa de la prajirea carnii , adaugam si ciupercile feliate si calim mai departe timp de 2-3 minute la foc mic.
  • Dupa ce sunt calite si ciupercile adaugam zeama de la jumatate de lamaie , cei 50 ml vin alb dulce si in cele din urma bucatile de carne prajite in prealabil.
  • Adaugam si apa cat sa fie acoperite bucatile de carne si lasam la foc mic sa fiarba pana carnea e fiarta
  • Adaugam si apa cat sa fie acoperite bucatile de carne si lasam la foc mic sa fiarba pana carnea e fiarta
  • Lasam sa dea cateva clocote si adaugam si 200 gr cascaval ras cu care lasam sa mai fiarba pret de 3-4 minute pana se ingroase un pic sosul.
  • Se serveste cu orez sau pireu de cartofi dar merg alaturi de acest sosulet si cartofi natur sau un sote de legume .

Poze

Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval, poza 1Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval, poza 2Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval, poza 3Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval, poza 4Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval, poza 5Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval, poza 6Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval, poza 7Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval, poza 8Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval, poza 9Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval, poza 10Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval, poza 11Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval, poza 12



Comentarii:

12/06/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
10/03/2013

Nemaipomenita....o retteta fara a marina carnea in prealabil excelenta! merita sa incercati,e si oarecum simpla!!!

(0) (0) Abuz
23/03/2012

Nu exista riscul ca smantana sa sa taie?

(0) (0) Abuz
29/10/2011

Este foarte excelenta, tocmai am pregatito,merita sa o incercati.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Escalop de vitel cu ciuperci
Escalop de vitel cu ciuperci
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Escalop de porc cu ciuperci si ceapa
Escalop de porc cu ciuperci si ceapa
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Escalop de porc cu ciuperci si ceapa
Escalop de porc cu ciuperci si ceapa
8 porții
35 min
Ușor
4 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Friand cu sunca si cascaval
Friand cu sunca si cascaval
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Egg boats cu cascaval
Egg boats cu cascaval
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Mancaruri cu ... ciuperciMancaruri cu ... ciuperci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: