Petitchef

Tagliatelle ''carbonara''cu sunca si mazare

Felul principal
1 porții
5 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 1
3 rotocoale de paste (pe pachet scria 4 pentru o persoana dar mi s-au parut multe si 3)

100ml samanata pentru gatit (merge si smantana normala)

70g cascaval ras

1 ou

100g sunca de praga (taiata cuburi)

2 felii bacon

1 lingura de unt

50g mazare congelata

5 frunze de patrunjel.

Preparare

  • Primul pas...am pus apa la fiert cu sare.Cand a inceput sa fiarba am pus si pastele la fiert caci nu stau pe foc mai mult de 9-10 minute.Si atunci m-am apucat de sos.

    Am calit in unt baconul pana s-a rumenit. Peste bacon am adaugat mazarea si am calit-o pana s-a gatit.Peste ele am adaugat si sunca sa ia si ea gust de bacon.

    Intr-un castronel am batut oul cu smantana si cascavalul.Cand pastele au fost gata le-am scurs.Poate sa zica lumea ce o zice eu NU le clatesc la un astefel de sos.Caldura lor gateste oul...clatite in apa rece nu au cum sa faca treaba asta.In tigaia in care aveam mazarea si sunca am adaugat pastele.Le-am invartit o data apoi am adauagt sosul. Le-am mai amestecat foarte putin in tigaie (care nu a stat pe foc in momentul in care am pus sosul) apoi le-am servit cu putin patrunjel tocat marunt deasupra.

    Pofta buna!

Poze

Tagliatelle ''carbonara''cu sunca si mazare, poza 1Tagliatelle ''carbonara''cu sunca si mazare, poza 2



Comentarii (17):

24/02/2015

Superba reteta si sunt gustoase

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/02/2015

Bun.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/04/2014

Am pregatit-o in seara asta si a fost un adevarat hit :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/02/2017

O porcarie totala...

(0) (0) Abuz
27/09/2014

Carbonara cu mazare si toate aleaaaa????????????? Hai ma ce naiba.

(0) (0) Abuz
wald_alex, 12/09/2014

Carbonara nu are smantana!!!!! Chiar nu va puteti limita la retetele traditionale fara sa mai puneti ceva pe langa???? Sunt bune la gust, nimic de zis, dar nu sunt retete de publicat!!!!

(0) (0) Abuz
11/09/2014

Apetisante,arataf.bine

(0) (0) Abuz
11/09/2014

Nu le voi face

(0) (0) Abuz
11/09/2014

Asa si este. Prin traditie, pastele bune, facute din faina de calitate ( din triticum durru ) NU se clatesc in apa la mama lor acasa in Italia. In unele retete, este chiar contraindicatie importanta.

(0) (0) Abuz
11/09/2014

Buuuuuun sa tot mananci

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tagliatelle verzi cu pui si mazare
Tagliatelle verzi cu pui si mazare
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Tagliatelle cu legume
Tagliatelle cu legume
6 porții
32 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tagliatelle picante cu bacon, usturoi si parmesan
Tagliatelle picante cu bacon, usturoi si parmesan
1 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Friand cu sunca si cascaval
Friand cu sunca si cascaval
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa rece de mazare cu menta
Supa rece de mazare cu menta
2 porții
20 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Nuggets de pui cu mazare si morcov
Nuggets de pui cu mazare si morcov
5 porții
12 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: