Petitchef

Aperitiv frantuzesc

Antreuri
8 porții
15 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie marunt.
    Ciupercile se trag in ulei si se inabusa aprox. 10 minute amestecand des.
    Se adauga lingura de faina, se amesteca bine pana se face sosul usor galbui, apoi se toarna 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper.

    Dupa cateva clocote se toarna vinul si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute. Se adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade sosul. La urma se pune oul batut bine. Compozitia trebuie sa iasa cremoasa, nu zemoasa.

    Se tartineaza fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, fara sa puneti sosul pana la margini. Clatitele se pun una peste alta, cu compozitia intre ele, intr-o farfurie sau alt vas care merge la cuptor.

    Pe ultima clatita puneti putin cascaval ras si o lingurita de unt topit sau smantana.
    Dati la cuptor inca 10-15 minute. Se servesc calde si merg foarte bine cu ketchup.


Poze

Aperitiv frantuzesc
Aperitiv frantuzesc - poza 2
Aperitiv frantuzesc - poza 3

Întrebări:




Comentarii (16):

wald_alex, 08/01/2015

CUNOSC RETETA... SE POATE SA ARATE MAI APETISANT. KETCHUP LA O RETETA FRANTUZEASCA??? MA CAM MIRA...

(1) (0) Abuz
08/01/2015

Nu vad de ce trebuie faina.Mi se pare nesanatos.Ca sa se "lege" putin compozitia putem pune putin cascaval ras.Inalta ordine de idei,mor cand aud expresia "foarte delicios"!Delicios este un superlativ si nu poate fi foarte sau mai putin delicios.E delicios si atat!

(1) (0) Abuz
08/01/2015

Nu ma tenteaza

(0) (0) Abuz
08/01/2015

Poti impacheta continutul in fiecare clatita si vor aparea niste portii mai elegante

(1) (0) Abuz
08/01/2015

Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 08/01/2015

Cu rantas? foarte nesanatos

(1) (0) Abuz
27/07/2013

Cred ca este foare delicioasa ,

(0) (0) Abuz
[email protected], 01/11/2012

Precis este f buna, eu am facut ceva asemanator si a fost grozava!

(0) (0) Abuz
29/10/2012

Buna si aspectoasa

(0) (0) Abuz
28/10/2012

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Verrine de sfeclă: un aperitiv ușor și proaspăt
Verrine de sfeclă: un aperitiv ușor și proaspăt
4 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Foietajul sau aluatul frantuzesc Foietajul sau aluatul frantuzesc O delicatesa din antichitate – sparanghelul O delicatesa din antichitate – sparanghelul

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează