Petitchef

Mere coapte cu sos de cognac

Merele coapte sunt un desert cu o aromă deosebită, un răsfăţ de toamnă. Când m-am apucat de pregătit această reţetă am plecat de la dorul de a savura un măr copt plin de savoare, arome şi gust. Aşa a început poveste merelor coapte cu umplutură de fructe uscate şi o cremă lipicioasă de cognac. Un deliciu!
Desert
4 porții
15 min
25 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Preîncălzim cuptorul la 190 de grade şi ungem cu unt o formă de ceramică sau sticlă termorezistentă pe care dorim să o folosim şi presărăm tava cu 1 lingură de pesmet.
  • Merele le curăţăm în întregime sau doar pe alocuri, lăsând fâşii de coajă pentru un aspect mai deosebit.

    Le scobim cu grijă ca să obţinem o căsuţă numai bună de umplut, dar având grijă să nu găurim fundul mărului. În partea inferioară, înainte de scobire, eu am tăiat o feliuţă foarte mică pentru a permite merelor să aibă o stabilitate cât mai bună.

    După ce le-am scobit le umplem cu fructele uscate pe care le-am amestecat în prealabil cu toate condimentele minunate pentru acest desert – scorţişoara, nucşoara şi ghimbirul.

    Aşezăm merele în formă şi trecem la prepararea sosului.
  • Laptele cu zahărul bun îl punem într-o crăticioară pe foc, păstrând puţin lapte pentru a-l combina cu amidonul.

    Când zahărul este complet topit adăugăm cognacul şi aducem totul la punctul de fierbere. Adăugăm amidonul amestecat bine cu cele 2-3 linguri de lapte pe care le-am păstrat separat şi lăsăm pe foc să fiarbă puţin pentru a se îngroşa.
  • Cu o lingură turnăm cremă în fiecare măr, iar dacă ne mai rămâne cremă o punem şi pe ea în tavă – va fi delicioasă.
  • La final amestecăm cele 2 linguri de pesmet rămase cu 2-3 linguri de zăhăr brun şi garnisim merele – vor forma o crustă delicioasă.
  • Introducem merele la cuptor pentru 20-25 de minute şi apoi le servim cu sosul de cognac.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Mere coapte cu sos de cognac, poza 1
Mere coapte cu sos de cognac, poza 2

Întrebări:




Comentarii (18):

15/09/2018

Superrrr!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/01/2015

Am gatit reteta! Din pacate crema dupa ce se ingroase nu mai intra printre fructele uscate, 25 minute este p[rea putin timp pentru a coace merele complet, iar cognacul....nu se evapora alcoolul complet daca este pus pur si simplu fara flambare!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/11/2013

Am facut si eu si a fost delicios!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/03/2016

Eu cred ca trei linguri de amidon la 250 ml. lapte este mult, dacă se amesteca fructele seci cu crema de coniac și după sa se umple merelecred ca este mai bine s-o pentru ca sa se evapore coniacul se fierbe crema

(0) (0) Abuz
22/03/2016

Super

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Ok!

(0) (0) Abuz
11/12/2013

Great!

(0) (0) Abuz
04/10/2013

Super gustos si sanatos

(0) (0) Abuz
15/02/2013

Trebuie sa fie ceva f. gustos ! Voi incerca si eu ! ;-))

(0) (0) Abuz
01/02/2013

O reteta usor de realizat nu foarte scumpa si foarte delicioasa

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mere coapte la cuptor cu ciocolata
Mere coapte la cuptor cu ciocolata
4 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Mere coapte cu scortisoara si rom
Mere coapte cu scortisoara si rom
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Mere coapte umplute cu smochine
Mere coapte umplute cu smochine
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Mere coapte cu scortisoara
Mere coapte cu scortisoara
4 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Gustare cu iaurt de cocos, mere, kiwi si nuci
Gustare cu iaurt de cocos, mere, kiwi si nuci
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mere caramelizate
Mere caramelizate
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei